Νόθοι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το «Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου»




Ο Εμμανουήλ Κοκολάκης εξελέγη παρανόμως από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το «Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου» την 16/12/2017, ως τακτικός αντιπρόσωπος στην ΓΣΕΕ.

Η εκλογή του ως αντιπροσώπου και η συμμετοχή του στις εν γένει εργασίες και στην λήψη των αποφάσεων του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε., όσο και η συμμετοχή του αυτή καθεαυτή σε συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, παραβιάζει κατάφωρα τον Νόμο, αλλά και το καταστατικό της ΓΣΕΕ. Ειδικότερα:

Ο Εμμανουήλ Κοκολάκης είναι ελεύθερος επαγγελματίας και συγκεκριμένα ιδιοκτήτης πούλμαν, που αποτελεί και την κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα. Η εν λόγω επαγγελματική ιδιότητά του, ως ελεύθερου επαγγελματία, είναι άκρως απαγορευτική για την συμμετοχή του σε συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, όπως τούτο άλλωστε προκύπτει αβίαστα από την διάταξη του άρθρου 1 του Νόμου 1264/1982. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες συνδικαλίζονται στα δικά τους σωματεία που διέπονται από τις διατάξεις του Νόμου 1712/1987 και όχι από αυτές του Νόμου 1264/1982, που αφορά σε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Τυχόν ισχυρισμός ότι έχει εργασθεί και ως μισθωτός απαιτεί η ιδιότητά του αυτή, ήτοι του μισθωτού, να είναι η κύρια και βεβαίως να μην είναι προσχηματική (Εργατικό Δίκαιο. Συλλογικές Εργασιακές Σχέσεις, Τόμος I, Ιωάννης Δ. Κουκιάδη, εκδόσεις Σάκκουλα, Αθήνα – Θεσσαλονίκη, σελίδα 107).

Επομένως, η συμμετοχή του ως άνω αναφερόμενου αντιπροσώπου (Εμμανουήλ Κοκολάκη) στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., είναι αναμφίβολα παράνομη και οδηγεί σε αλλοίωση της σύνθεσης του Συνεδρίου και όλων βεβαίως των αποφάσεων και των εκλογικών αποτελεσμάτων του και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποκλεισθεί η συμμετοχή του παραπάνω αντιπροσώπου από όλες εν γένει τις εργασίες του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε.

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.