Νόθοι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από την «Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλληλικού Προσωπικού» (Π.Ο.Υ.Π.Α)




Από τις αρχαιρεσίες της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής  οργάνωσης με την επωνυμία: «Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλληλικού Προσωπικού» (Π.Ο.Υ.Π.Α), που έλαβαν χώρα την 31/3/2018, στην Αθήνα, εξελέγησαν –σύμφωνα με το από ιδία ημερομηνία Πρακτικό Αρχαιρεσιών- 2 τακτικοί και 2 αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα ως τακτικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Ηλίας Λατάνης και 2) Αργύριος Δικαίος και ως αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Βασίλειος Κατόπης και 2) Κωνσταντίνος Μάρρος.

Ωστόσο η συμμετοχή των πιο πάνω αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. αντίκειται στις διατάξεις του νόμου 1264/1982 αλλά και του καταστατικού της Γ.Σ.Ε.Ε. Ειδικότερα:

Στην δύναμη της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας, ανήκουν 11 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που εκπροσωπούνται μέσω αυτής για την ΓΣΕΕ. Σε αυτές τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις συμπεριλαμβάνονται –μεταξύ άλλων- και οι εξής:

1)   το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Νομού Θεσπρωτίας», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλληλικού Προσωπικού  την 16/7/2016, με 138 ψηφίσαντες και 3 αντιπροσώπους
Ωστόσο, κι όπως προκύπτει από την με αριθμό πρωτοκόλλου 37/27.9.2018 Βεβαίωση του Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας, στο οποίο υπάγεται το ανωτέρω αναφερόμενο πρωτοβάθμιο σωματείο, δεν υπάρχουν κατατεθειμένα Πρακτικά Αρχαιρεσιών για τις εκλογές που φέρεται να πραγματοποίησε το ως άνω πρωτοβάθμιο σωματείο, ούτε αίτηση για διορισμό δικαστικού αντιπροσώπου, προκειμένου να παραστεί στις εκλογές του ως άνω σωματείου. Το τελευταίο πρακτικό αρχαιρεσιών του εν λόγω σωματείου που υπάρχει κατατεθειμένο στο Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας, είναι αυτό του έτους 2008 (13-7-2008).
Αποδεικνύεται επομένως περίτρανα, ότι η ανωτέρω αναφερόμενη πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση στην πραγματικότητα ουδέποτε διεξήγαγε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την Π.Ο.Υ.Π.Α. κι επομένως παρανόμως συμμετείχε και μάλιστα με 3 αντιπροσώπους στο Συνέδριο  την εν λόγω Ομοσπονδίας.

2)   το σωματείο με την επωνυμία «Σύλλογος Μισθωτών Οδηγών Πάσης Φύσεως Αυτοκινήτων» (Σ.Μ.Ο.Π.Φ.Α.), το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλληλικού Προσωπικού την 3/12/2017, με 418 ψηφίσαντες και 10 αντιπροσώπους

Ωστόσο, από τα πρακτικά αρχαιρεσιών της ως άνω πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης, που έλαβαν χώρα την 3/12/2017, καθώς και το συνημμένο σε αυτά πρωτόκολλο ψηφισάντων, αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας  ότι οι ψηφίσαντες στο συγκεκριμένο σωματείο ήταν  μόλις 28 και όχι 418, γεγονός που καθιστά παράνομη την εκλογή αλλά και συμμετοχή 10 αντιπροσώπων (με βάση τον αριθμό των 418 φερόμενων ως ψηφισάντων) από το συγκεκριμένο σωματείο στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλληλικού Προσωπικού.

Εκ των ανωτέρω αναφερόμενων, προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η παράνομη συμμετοχή των ως άνω πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και των 13 συνολικά αντιπροσώπων τους στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλληλικού Προσωπικού (Π.Ο.Υ.Π.Α.), που έλαβε χώρα την 31/3/2018, αλλοιώνει καταφανώς την σύνθεση του Συνεδρίου της εν λόγω Ομοσπονδίας και όλες εν γένει τις αποφάσεις του, στις οποίες περιλαμβάνεται και η εκλογή αντιπροσώπων της εν λόγω δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης για το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., τόσο ως προς τον αριθμό αυτών όσο και ως προς την συγκεκριμένη σύνθεσή τους και κατ’ επέκταση νοθεύει και την σύνθεση, αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε.

Ως εκ τούτου, με βάση την αλλοίωση του αριθμού και της σύνθεσης των αντιπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλληλικού Προσωπικού (Π.Ο.Υ.Π.Α.) στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., πρέπει να αποκλεισθούν άπαντες οι αντιπρόσωποί της από την συμμετοχή τους στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. και την όλων εν γένει των αποφάσεων του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε.

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.