Νόθοι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το «Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας»




Από τις αρχαιρεσίες του «Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας», που έλαβαν χώρα την 24/5/2017, στην Έδεσσα, εξελέγησαν –σύμφωνα με το από ιδία ημερομηνία Πρακτικό Αρχαιρεσιών- 2 τακτικοί αντιπρόσωποι για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα οι: 1) Θεονάς Συμεωνίδης του Παναγιώτη και 2) Παύλος Ντανάσης του Νικολάου.

Ωστόσο η συμμετοχή των πιο πάνω αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. αντίκειται στις διατάξεις του νόμου 1264/1982 αλλά και του καταστατικού της Γ.Σ.Ε.Ε. Ειδικότερα:

Στην δύναμη του συγκεκριμένου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου,  ανήκουν 23 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που εκπροσωπούνται μέσω αυτού για την ΓΣΕΕ. Σε αυτές τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις συμπεριλαμβάνονται –μεταξύ άλλων- και οι εξής:

1)   το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργατριών Σκύδρας Ν. Πέλλης και Περιχώρων Επεξεργασίας Αγροτικών Προϊόντων», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας  την 4/12/2016, με 157 ψηφίσαντες και 3 αντιπροσώπους
2)   το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων Επεξεργασίας Αγροτικών Προϊόντων Βορεινού – Νεοχωρίου και Περιχώρων», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας την  27/5/2016, με 166 ψηφίσαντες και 3 αντιπροσώπους
3)   το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού Ν. Πέλλας», το οποίο φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας την 23/9/2014, με 61 ψηφίσαντες και 1 αντιπρόσωπο.

Ωστόσο κι όπως προκύπτει από την με αριθμό πρωτοκόλλου 64/30.1.2019 Βεβαίωση του Πρωτοδικείου Έδεσσας, στο οποίο υπάγονται τα ανωτέρω αναφερόμενα πρωτοβάθμια σωματεία, δεν υπάρχουν κατατεθειμένα Πρακτικά Αρχαιρεσιών  για τις εκλογές που φέρεται να πραγματοποίησαν τα ως άνω τρία (3) πρωτοβάθμια σωματεία. Αποδεικνύεται επομένως περίτρανα, ότι οι ανωτέρω αναφερόμενες πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις στην πραγματικότητα ουδέποτε διεξήγαγαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας κι επομένως παρανόμως συμμετείχαν στο Συνέδριο αυτού (Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας).

Το γεγονός αυτό, δηλαδή η παράνομη συμμετοχή των ως άνω τριών (3) πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και των 7 συνολικά αντιπροσώπων τους στο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας, που έλαβε χώρα στις 24/5/2017, αλλοιώνει καταφανώς την σύνθεση του Συνεδρίου και όλες εν γένει τις αποφάσεις του, στις οποίες περιλαμβάνεται και η εκλογή αντιπροσώπων του εν λόγω εργατοϋπαλληλικού κέντρου για το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., τόσο ως προς τον αριθμό αυτών, όσο και ως προς την συγκεκριμένη σύνθεσή τους και κατ’ επέκταση νοθεύει και την σύνθεση, αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε.

 Ως εκ τούτου, με βάση την αλλοίωση του αριθμού και της σύνθεσης των αντιπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., πρέπει να αποκλεισθούν άπαντες οι αντιπρόσωποί του από την συμμετοχή τους στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. και την λήψη όλων εν γένει των αποφάσεων του Συνεδρίου της.

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.