Νόθοι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το «Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Διδυμότειχου και Περιφέρειας»



Ο Δημήτριος Πετράκογλου του Δημοσθένη εξελέγη παρανόμως από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το «Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Διδυμότειχου και Περιφέρειας» την 3/12/2017, ως τακτικός αντιπρόσωπος στην ΓΣΕΕ.

Η εκλογή του ως αντιπροσώπου και η συμμετοχή του στις εν γένει εργασίες και στην λήψη των αποφάσεων του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε., όσο και η συμμετοχή του αυτή καθεαυτή σε συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, παραβιάζει κατάφωρα τον Νόμο, αλλά και το καταστατικό της ΓΣΕΕ. Ειδικότερα:

Ο Δημήτριος Πετράκογλου είναι μόνιμος υπάλληλος του Δήμου Διδυμότειχου και συγκεκριμένα του κλάδου ΔΕ-29 Οδηγών.  Η ιδιότητά του αυτή, ως μονίμου δημοτικού υπαλλήλου, είναι άκρως απαγορευτική για την συμμετοχή του σε συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Συγκεκριμένα, από τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 1, 7 και 30 του Νόμου 1264/1982, αποδεικνύεται περίτρανα ότι υφίσταται σαφής διάκριση μεταξύ Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, αφού στην μεν περίπτωση των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου που κατέχουν οργανικές θέσεις και των μονίμων δημοσίων υπαλλήλων, εισάγονται, σύμφωνα με την ρητή επιταγή του άρθρου 30 του Νόμου 1264/1982, ειδικές διατάξεις, ενώ εφαρμογής μπορούν να τύχουν ορισμένες και μόνο εκ των λοιπών διατάξεων του Νόμου  1264/1982, ενώ αντιθέτως, στην περίπτωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των  μισθωτών του Ιδιωτικού Τομέα, εφαρμόζονται πλήρως οι διατάξεις του Ν. 1264/1982.

Έτσι λοιπόν, το συνδικαλιστικό κίνημα στο Δημόσιο, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. δομείται μέσω Πρωτοβάθμιων Σωματείων, σε δεύτερο επίπεδο μέσω Ομοσπονδιών, ενώ στην κορυφή της πυραμιδωτής οργάνωσης του συνδικάτου βρίσκεται το τριτοβάθμιο όργανο (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) και όχι μέσω  σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατοϋπαλληλικών Κέντρων κ.λ.π. που διέπονται από τον Νόμο 1264/1982 και υπάγονται στην Γ.Σ.Ε.Ε.

Συνεπώς, είναι απαγορευμένη η συμμετοχή εργαζομένων που είναι μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ σε σωματεία που ανήκουν στον συνδικαλιστικό χώρο των μισθωτών του Ιδιωτικού Τομέα και βεβαίως στις αντίστοιχες αυτών δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις (ομοσπονδίες – εργατοϋπαλληλικά κέντρα) και στην Γ.Σ.Ε.Ε.

Επομένως, η συμμετοχή του ως άνω αναφερόμενου αντιπροσώπου (Δημήτριου Πετράκογλου) στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., είναι αναμφίβολα παράνομη και οδηγεί σε αλλοίωση της σύνθεσης του Συνεδρίου και όλων βεβαίως των αποφάσεων και των εκλογικών αποτελεσμάτων του και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποκλεισθεί η συμμετοχή του παραπάνω αντιπροσώπου από όλες εν γένει τις εργασίες του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε.

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.