Νόθοι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το «Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας»




Τι αναφέρει το εξώδικο της ΔΑΣ προς το Προεδρείο της ΓΣΕΕ για το «Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας», για τους εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους.
Από τις αρχαιρεσίες του «Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας», που έλαβαν χώρα την 25/6/2017, στην Λαμία, εξελέγησαν –σύμφωνα με το από ιδία ημερομηνία Πρακτικό Αρχαιρεσιών- 3 τακτικοί και 3 αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα ως τακτικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Κωνσταντίνος Τσιάμης, 2) Σοφία Ανεστοπούλου και 3) Ανδρέας Κορεντζέλος και ως αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Βάιος Μπουρογιάννης, 2) Μαρίνος Μίχας και 3) Αθανάσιος Μπρέκης.

Ωστόσο η συμμετοχή των πιο πάνω αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. αντίκειται στις διατάξεις του νόμου 1264/1982 αλλά και του καταστατικού της Γ.Σ.Ε.Ε. Ειδικότερα:

Α] Στην περιοχή της Φθιώτιδας, είχε συσταθεί και λειτουργούσε το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας. Το συγκεκριμένο Εργατικό Κέντρο, διαλύθηκε την  ημεροχρονολογία της 6/11/2016 για λόγους στους οποίους δεν αναφερόμαστε ειδικότερα στην παρούσα, πλην όμως τελούν αδιαμφισβήτητα σε γνώση σας.

Μετά την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, δεκαεννέα (19) πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις φέρονται να αποφάσισαν την ίδρυση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και προς το σκοπό αυτό υπέβαλλαν ενώπιον του Ειρηνοδικείου Λαμίας την από 20/12/2016 αίτησή τους, επί της οποίας εξεδόθη η με αριθμό 77/2016 Διάταξη (Εκουσία Δικαιοδοσία) του Ειρηνοδικείου Λαμίας, η οποία ενέκρινε την σύσταση του ως άνω εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

Ωστόσο, από την επισκόπηση της εν λόγω Διάταξης, αλλά και τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο ως άνω Δικαστήριο για την έκδοσή της, διαπιστώνονται σοβαρές παραβιάσεις των διατάξεων του Νόμου 1264/1982, αλλά και του Α.Κ., που καθορίζουν τις προϋποθέσεις για την σύσταση συνδικαλιστικών οργανώσεων.  Συγκεκριμένα:

Σύμφωνα με τον νόμο προκειμένου να αναγνωρισθεί η ίδρυση Σωματείου απαιτείται η υποβολή στο Ειρηνοδικείο της έδρας του σωματείου αίτησης, Ιδρυτικής Πράξης, Καταστατικού και πρακτικού ορισμού Προσωρινής Διοίκησης, με τις υπογραφές 20 προσώπων, ενώ για να ιδρυθεί Ομοσπονδία ή Εργατικό Κέντρο του άρθρου 1 παρ. 3 περ. β’ του Νόμου 1264/1982, τα παραπάνω έγγραφα πρέπει να υπογράφονται από 2 τουλάχιστον σωματεία που έχουν την έδρα τους στην περιφέρεια του Εργατικού Κέντρου.

Προκειμένου δε, τα νομικά πρόσωπα (πρωτοβάθμια σωματεία) να αποφασίσουν την ίδρυση Δευτεροβάθμιας Οργάνωσης, εφόσον το Καταστατικό τους προβλέπει συμμετοχή σε Δευτεροβάθμια Οργάνωση, οφείλουν να συγκαλέσουν Γενική Συνέλευση και να αποφασίσουν την ίδρυση της Δευτεροβάθμιας Οργάνωσης με περιγραφή της επωνυμίας που πρόκειται να λάβει αυτή, της έδρας και του σκοπού της. Και αφού η Γενική Συνέλευση λάβει την σχετική απόφαση, στην συνέχεια εξουσιοδοτεί τα πρόσωπα που θα υπογράψουν τα απαραίτητα έγγραφα για την ίδρυση της, δηλαδή Ιδρυτική Πράξη, Καταστατικό, Προσωρινή Διοίκηση.

Συνήθως, οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων ορίζουν ως εκπροσώπους τους το Προεδρείο του Πρωτοβάθμιου Σωματείου, οπότε κατά την υποβολή της αίτησης για έκδοση Διάταξης αναγνώρισης Δευτεροβάθμιας Οργάνωσης, εκτός από το Καταστατικό του Πρωτοβάθμιου Σωματείου που αναφέρει την έδρα του και προβλέπει την συμμετοχή σε Δευτεροβάθμια Οργάνωση, υποβάλλεται και βεβαίωση του Γραμματέα Πρωτοδικών, ώστε να προκύπτει η νομιμότητα εκλογής της Διοίκησης του Σωματείου, καθώς και πρακτικό αρχαιρεσιών και Πράξη συγκρότησης σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση κι όπως διαπιστώνεται από την από 19/12/2016 φερόμενη ως Ιδρυτική Πράξη του ως άνω Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, αυτό φέρεται να ιδρύεται από 19 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές Οργανώσεις, αλλά από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι η Ιδρυτική Πράξη, η ορισθείσα προσωρινή Διοίκηση και το Καταστατικό της υπό ίδρυση οργάνωσης, υπογράφονται από τους νομίμως εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους  αυτών των 19 Σωματείων, δηλαδή από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα, μετά από αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων αυτών των Σωματείων. Μάλιστα, στην ιδρυτική πράξη μόνο 4 οργανώσεις έχουν 2 υπογραφές, χωρίς ωστόσο να προκύπτει ότι οι υπογράφοντες είναι και οι νομίμως εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους και χωρίς να αναγράφονται και άλλα ουσιώδη στοιχεία του καθενός από αυτούς, όπως η διεύθυνση κατοικίας τους, ο αριθμός δελτίου ταυτότητας και ΑΦΜ τους. Οι συγκεκριμένες τέσσερις (4) πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις είναι: η «Ένωση Εργαζομένων AGROINVEST», ο «Σύνδεσμος Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων Ν. Φθιώτιδας», ο «Σύνδεσμος Εργαζομένων Αστικών και Υπεραστικών Λεωφορείων και Οδηγών Ν. Φθιώτιδας» και το «Σωματείο Καθαριστριών και Καθαριστών δημόσιων σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Φθιώτιδας». Άλλο σωματείο και συγκεκριμένα αυτό των «Αποκλειστικών Νοσοκόμων Ν. Φθιώτιδας» δεν φέρει καμία υπογραφή, πέραν της αναγραφής του ονοματεπωνύμου της φερόμενης ως Προέδρου του, το «Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας» φέρει την υπογραφή μόνο του Γενικού Γραμματέα, ενώ το «Σωματείο Φορτοεκφορτωτών - Εργατών Λιμένος Στυλίδας» φέρει μόνο την υπογραφή μέλους.

Περαιτέρω, από την επισκόπηση της σχετικής αίτησης, της εκδοθείσας επ΄ αυτής διάταξης, αλλά και των εγγράφων που κατατέθηκαν για την έκδοσή της, αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν προσκομίσθηκαν -ούτε καν μνημονεύονταν- αντίγραφα πρακτικών Γενικών Συνελεύσεων για κανένα από αυτά τα 19 Σωματεία, με τα οποία να αποφασίζουν την συμμετοχή τους στο ως άνω Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και συγχρόνως να εξουσιοδοτούν το Προεδρείο του Διοικητικού τους Συμβουλίου για την υπογραφή των συστατικών εγγράφων. Επίσης, δεν προσκομίσθηκαν αντίγραφα των Καταστατικών των Ιδρυτικών Μελών (πρωτοβάθμιων Σωματείων) από τα οποία να προκύπτει η έδρα τους και η δυνατότητα συμμετοχής τους σε υπερκείμενη οργάνωση, ούτε αντίγραφα των Πρακτικών συγκροτήσεως σε Σώμα των Διοικητικών Συμβουλίων των Πρωτοβάθμιων Σωματείων που προέκυψαν από τις τελευταίες αρχαιρεσίες τους σύμφωνα με τις βεβαιώσεις του αρμόδιου Γραμματέα του Πρωτοδικείου Λαμίας που τηρεί το μητρώο των Σωματείων, ώστε να αποδεικνύεται ποιοι είναι οι πραγματικοί νόμιμοι εκπρόσωποι των Σωματείων των ιδρυτικών μελών του ως άνω Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. 
         
Περαιτέρω, στο καταστατικό του παραπάνω αναγνωρισθέντος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου δεν υπάρχουν καν οι παράτυπες υπογραφές των προσώπων που υπογράφουν την Ιδρυτική Πράξη, αλλά σε αυτό προσαρτώνται «σκαναρισμένες» καταστάσεις φερομένων ως παρόντων σε Γενικές Συνελεύσεις των Ιδρυτικών μελών, χωρίς όμως να αναφέρονται συγχρόνως οι αποφάσεις αυτών των Γενικών Συνελεύσεων, ενώ παρατίθενται ακόμη και κατάλογοι προσώπων από τους οποίους δεν προκύπτει ούτε σε ποιο πρωτοβάθμιο σωματείο αφορούν.

Εκ των ανωτέρω ενδεικτικά και μόνο αναφερόμενων, προκύπτει πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η σύσταση του ως άνω Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου,  βρίθει παρανομιών και παρατυπιών, καθώς έλαβε χώρα χωρίς να τηρηθούν ούτε οι ελάχιστες διατυπώσεις νομιμότητας που επιβάλλει ο Νόμος 1264/1982 και ο Α.Κ., με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για την εν γένει λειτουργία και δράση του.

Β] Περαιτέρω, από τα πρακτικά των αρχαιρεσιών που πραγματοποίησε στις 25/6/2017 το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας,  για την εκλογή –μεταξύ άλλων- και αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., αποδεικνύονται τα εξής:

Στην δύναμη του συγκεκριμένου εργατοϋπαλληλικού Κέντρου,  ανήκουν 27 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που εκπροσωπούνται μέσω αυτού για την ΓΣΕΕ. Ωστόσο, από αυτές τις 27 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συμμετείχαν στο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, 21 συνδικαλιστικές οργανώσεις –οι οποίες εκπροσωπούν το 87% των συνολικά ψηφισάντων μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων που ανήκουν στην δύναμη του Εργ/κου Κέντρου Περιφ. Ενότητας Φθιώτιδας- ΔΕΝ πραγματοποίησαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη αντιπροσώπων στην υπερκείμενη οργάνωση (Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας), ούτε έλαβαν απόφαση των γενικών συνελεύσεών τους για την εκπροσώπησή τους στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ως άνω Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Απεναντίας, παρανόμως και κατά παράβαση των διατάξεων του Νόμου 1264/1982, οι συγκεκριμένες 21 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις συμμετείχαν στο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας με τους αντιπροσώπους που είχαν εκλεγεί για το Συνέδριο του προηγούμενου Εργατικού Κέντρου, ήτοι του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας -το οποίο και διαλύθηκε κατά τα ανωτέρω την 6/11/2016- και ψήφισαν για αντιπροσώπους στην ΓΣΕΕ στο νεοσυσταθέν Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, μολονότι δεν υπήρχε απόφαση των γενικών συνελεύσεων τους για εκπροσώπησή τους στην ΓΣΕΕ μέσω του συγκεκριμένου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (οι φερόμενες στο ως άνω πρακτικό αρχαιρεσιών ως ληφθείσες αποφάσεις εκπροσώπησης των εν λόγω πρωτοβάθμιων σωματείων στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, αφορούν σε αποφάσεις εκπροσώπησή τους στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας και ΟΧΙ μέσω του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, γεγονός που αποδεικνύεται αβίαστα και από την ημεροχρονολογία λήψης των σχετικών αποφάσεων).

Ειδικότερα, από το πρακτικό αρχαιρεσιών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, αποδεικνύεται ότι σε αυτό συμμετείχαν παρανόμως και έλαβαν κανονικά μέρος στην λήψη όλων των αποφάσεών του, μεταξύ των οποίων και η εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., τα παρακάτω σωματεία:

1.  το σωματείο με την επωνυμία «Ένωση Εργαζομένων AGROINVEST» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 130 μέλη), με 3 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 24/10/2015, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 24/10/2015 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

2.  το σωματείο με την επωνυμία «Ένωση Χειριστών Μηχ/γων Μηχ/των Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 92 μέλη), με 2 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 5/9/2016, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 5/9/2016 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

3.  το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων σε επιχειρήσεις πλαστικών – Χημικών Πετρ/δων Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 103 μέλη), με 3 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 4/3/2015, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 4/3/2015 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

4.  το σωματείο με την επωνυμία «Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις Γάλακτος – Ποτών – Τροφίμων Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 61 μέλη), με 2 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 14/10/2016, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 14/10/2016 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

5.  το σωματείο με την επωνυμία «Κλαδικό Σωματείο Οδηγών Επαρχίας Λοκρίδας Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 61 μέλη), με 2 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 20/12/2015, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 20/12/2015 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

6.  το σωματείο με την επωνυμία «Σύνδεσμος Υπαλλήλων Α.Ε. & Γραφείων Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 222 μέλη), με 6 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 11/7/2016, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 11/7/2016 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

7.  το σωματείο με την επωνυμία «Σύνδεσμος Εργαζομένων Αστικών – Υπεραστικών Λεωφορείων & Οδηγών Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 85 μέλη), με 2 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 8/1/2015, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 8/1/2015 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

8.  το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων NEXANS ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 57 μέλη), με 1 αντιπρόσωπο, ο οποίος εξελέγη κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 3/5/2015, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 3/5/2015 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.


9.  το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργατοτεχνιτών – Οικοδόμων Αγίου Κωνσταντίνου Λοκρίδας και Περιχώρων Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 105 μέλη), με 3 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 26/4/2015, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 26/4/2015 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

10.               το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Αποκλειστικών Αδελφών Νοσοκόμων Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 21 μέλη), με 1 αντιπρόσωπο, ο οποίος εξελέγη κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 10/6/2015, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 10/6/2015 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

11.               το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων Βοήθεια Στο Σπίτι Ν. Φθιώτιδας – Ευρυτανίας - Φωκίδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 71 μέλη), με 2 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 31/3/2016, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 31/3/2016 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

12.               το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις Επεξεργασίας Ελιάς – Ελαίου Υπ/των Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 61 μέλη), με 2 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 8/6/2016, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 8/6/2016 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

13.               το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργ/των – Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Αταλάντης - Περιχώρων» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 24 μέλη), με 1 αντιπρόσωπο, ο οποίος εξελέγη κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 31/1/2016, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 31/1/2016 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

14.               το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 89 μέλη), με 2 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 12/6/2015, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 12/6/2015 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

15.               το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων Λάρκο» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 623 μέλη), με 15 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 21/9/2016, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 21/9/2016 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.


16.               το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εκπαιδευτικών Ενηλίκων & Εργαζομένων σε Φορείς Δια Βίου Μάθησης Ν. Φθιώτιδας » (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 114 μέλη), με 3 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 16/6/2015, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 16/6/2015 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

17.               το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Αρχιφυλάκων – Φυλάκων – Νυχτοφυλάκων – Θυρωρών Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 65 μέλη), με 2 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 17/1/2016, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 17/1/2016 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

18.               το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Λογιστών – Β. Λογιστών – Υπαλλήλων Αποθηκών Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 106 μέλη), με 3 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 15/5/2015, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 15/5/2015 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

19.               το σωματείο με την επωνυμία «Κλαδικό Σωματείο Εργ/λων Σιδηρών Κατασκευών – Μηχανών Εσωτερικής Καύσης – Υδραυλικών Λαμίας & Περιχώρων» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 69 μέλη), με 2 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 13/4/2016, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 13/4/2016 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

20.               το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων σε Επιχειρήσεις Ιχθυοκαλλιεργειών Οστρ/γειων Ν. Φθιώτιδας» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 315 μέλη), με 8 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 16/6/2016, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 16/6/2016 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας και

21.               το σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων Λαμίας - Περιχώρων» (στις αρχαιρεσίες του οποίου φέρεται να έχουν ψηφίσει 105 μέλη), με 3 αντιπροσώπους, οι οποίοι εξελέγησαν κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποίησε το εν λόγω σωματείο την 22/12/2014, ήτοι πριν την σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και την διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, για την εκπροσώπηση στο τελευταίο και είχαν εκλεγεί οι ως άνω αντιπρόσωποι. Επίσης προκύπτει, ότι η απόφαση της γενικής συνέλευσης του πιο πάνω σωματείου με την οποία επέλεξε την εκπροσώπησή του στην ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου, ελήφθη ομοίως την 22/12/2014 και επομένως αφορά στην εκπροσώπησή του στην Γ.Σ.Ε.Ε. μέσω του ήδη διαλυθέντος Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

Εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αποδεικνύεται περίτρανα, ότι η μη νόμιμη –κατά τα ανωτέρω- σύσταση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας και σε κάθε περίπτωση η παράνομη συμμετοχή στο Συνέδριο αυτού, που έλαβε χώρα την 25/6/2017, των ως άνω αναφερόμενων 21 πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων (επί συνόλου 27 πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων που ανήκουν στην δύναμη του ως άνω Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου), με 68 συνολικά αντιπροσώπους (επί συνόλου 77 αντιπροσώπων που μετείχαν στο Συνέδριο του ως άνω Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου) και οι οποίοι φέρεται ότι εκπροσωπούσαν 2.579 ψηφίσαντα μέλη (επί συνόλου 2.956 εμφανιζόμενων ως ψηφισάντων μελών στα πρωτοβάθμια σωματεία μέλη του ως άνω Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου) –αριθμός βάσει του οποίου καθορίζεται σύμφωνα με το καταστατικό της Γ.Σ.Ε.Ε. και ο αριθμός των αντιπροσώπων της υποκείμενης οργάνωσης στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ- καθώς και η παράνομη συμμετοχή τους στην λήψη όλων εν γένει των αποφάσεων του Συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, αλλοιώνει καταφανώς την σύνθεση του Συνεδρίου και το αποτέλεσμα όλων των αποφάσεών του, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η απόφαση εκλογής αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε.,  τόσο ως προς τον αριθμό αυτών όσο και ως προς την συγκεκριμένη σύνθεσή τους και κατ’ επέκταση νοθεύει και την σύνθεση, αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα του ίδιου του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε.

Ως εκ τούτου, με βάση την αλλοίωση του αριθμού και της σύνθεσης των αντιπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, πρέπει να αποκλεισθούν άπαντες οι αντιπρόσωποί του από την συμμετοχή τους στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. και την λήψη όλων εν γένει των αποφάσεών του.



[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.