Νόθοι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ από το «Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς»




Από τις αρχαιρεσίες του «Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς», που έλαβαν χώρα την 1/12/2017, στο Κιλκίς, εξελέγησαν –σύμφωνα με το από ιδία ημερομηνία Πρακτικό Αρχαιρεσιών- 2 τακτικοί και 1 αναπληρωματικός αντιπρόσωπος για το Συνέδριο της ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα ως τακτικοί αντιπρόσωποι εξελέγησαν οι: 1) Γεώργιος Ιωαννίδης και 2) Δήμητρα Τόσκα και ως αναπληρωματικός αντιπρόσωπος εξελέγη ο Γεώργιος Βουλγαράκης.

Ωστόσο η συμμετοχή των πιο πάνω αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. αντίκειται στις διατάξεις του νόμου 1264/1982 αλλά και του καταστατικού της Γ.Σ.Ε.Ε. Ειδικότερα:

Α] Στην δύναμη του συγκεκριμένου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου,  ανήκουν 10 πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που εκπροσωπούνται μέσω αυτού για την ΓΣΕΕ. Σε αυτές τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις συμπεριλαμβάνεται –μεταξύ άλλων- και το σωματείο με την επωνυμία: «Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κιλκίς». Το συγκεκριμένο σωματείο, που αποτελεί μάλιστα το δεύτερο σε δύναμη σωματείο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς, φέρεται να πραγματοποίησε αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κιλκίς την 9/7/2017, με 368 ψηφίσαντες και 12 αντιπροσώπους.

Ωστόσο, από τα πρακτικά αρχαιρεσιών της ως άνω πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης που φέρεται να έλαβαν χώρα την 9/7/2017, προκύπτουν τα εξής: α) το πρακτικό αρχαιρεσιών φέρει ημερομηνία 09-07 χωρίς να αναγράφεται το έτος διενέργειας των αρχαιρεσιών, β) στο ίδιο πρακτικό αρχαιρεσιών έχει επισυναφθεί κατάσταση ψηφισάντων που αναφέρει ως ημερομηνία αρχαιρεσιών την 10/4/2016 –φέρει δηλαδή ημερομηνία διαφορετική από την ημερομηνία που φέρεται να πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες του εν λόγω σωματείου- και γ) η κατάσταση ψηφισάντων περιλαμβάνει μόνο 60 ψηφίσαντα μέλη στην ως άνω πρωτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση και όχι 368, όπως δηλώνεται στο από 1/12/2017 Πρακτικό Αρχαιρεσιών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς.

Εκ των ανωτέρω αναφερόμενων, αποδεικνύεται περίτρανα –πέραν  όλων των άλλων παρανομιών- ότι οι ψηφίσαντες στο «Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κιλκίς», ήταν μόλις 60 και όχι 368, γεγονός που καθιστά παράνομη την εκλογή αλλά και την συμμετοχή 12 αντιπροσώπων (με βάση τον αριθμό των 368 φερόμενων ως ψηφισάντων) από το συγκεκριμένο σωματείο στο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς.

Η παράνομη συμμετοχή του εν λόγω σωματείου και των 12 αντιπροσώπων του στο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς και στην λήψη όλων εν γένει των αποφάσεών του, αλλοιώνει καταφανώς την σύνθεση του Συνεδρίου και το αποτέλεσμα όλων εν γένει των αποφάσεών του, μεταξύ των οποίων βεβαίως περιλαμβάνεται και η απόφαση εκλογής αντιπροσώπων για το Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., τόσο ως προς τον αριθμό αυτών όσο και ως προς την συγκεκριμένη σύνθεσή τους και κατ’ επέκταση νοθεύει και την σύνθεση, αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα του Συνεδρίου της Γ.Σ.Ε.Ε.

Β] Περαιτέρω, ένας εκ των αντιπροσώπων του ως άνω Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. και συγκεκριμένα ο Γεώργιος Βουλγαράκης, φέρει εργοδοτική ιδιότητα, δεδομένου ότι είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία: «Αναπτυξιακή Κιλκίς Α.Ε.». Η εργοδοτική ιδιότητα του ως άνω αντιπροσώπου καθιστά –κατά τα ανωτέρω- απαγορευτική την συμμετοχή του σε συνδικαλιστική οργάνωση εργαζομένων και βεβαίως καθιστά παράνομη και άκρως απαγορευτική την εκλογή του ως αντιπροσώπου στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., όπως βεβαίως και την συμμετοχή του σε αυτό. 

Ως εκ τούτου, με βάση την αλλοίωση του αριθμού και της σύνθεσης των αντιπροσώπων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιλκίς, αλλά και με βάση την εργοδοτική ιδιότητα του Γεωργίου Βουλγαράκη, αντιπροσώπου του ως άνω Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε., πρέπει να αποκλεισθούν άπαντες οι αντιπρόσωποι του εν λόγω Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου από την συμμετοχή τους στο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. και την λήψη όλων εν γένει των αποφάσεών του.

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.