ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΡΚΟ Όλοι μαζί για το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα

Από τη μαζική σύσκεψη για τη ΛΑΡΚΟ στις 8/12/2019
«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες», τονίζει το Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, υπογραμμίζοντας ότι «είναι πολύ θετικό που ίδιοι οι εργαζόμενοι βλέπουν κάτι το ελπιδοφόρο, το δυναμικό, το αγωνιστικό σε αυτό το μεγάλο συλλαλητήριο που ετοιμάζουμε 120 και πλέον φορείς».
Το ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ στην ανακοίνωσή του αναφέρει:
«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Μετά την ανακοίνωση που έβγαλε το Σωματείο της ΛΑΡΚΟ με Αριθμό Πρωτοκόλλου 441 (23/12/2019) και στην κριτική αναφορά που έκανε στον συνδυασμό μας, προβληματιστήκαμε για το αν η ανακοίνωση που βγάλαμε ως ΕΑΜ την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 αναφερόταν σε κάτι που έθιξε το θεσμό του Σωματείου ή άλλον συνδυασμό. Όσο και να την παρατηρήσαμε, δεν βλέπουμε τον λόγο που το Σωματείο κάνει κριτική στον συνδυασμό μας.
Συγκεκριμένα:
1. Το Σωματείο μάς κάνει κριτική γιατί "βιαστήκαμε να βγάλουμε ανακοίνωση και να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους". Αν και δεν θα ζητήσουμε την άδεια κανενός για να βγάλουμε ανακοίνωση, όπως και κανένας δεν θα μας ζητήσει την άδεια, θυμίζουμε το Διοικητικό Συμβούλιο έγινε Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου και εφόσον δεν βγήκε ανακοίνωση από το Σωματείο την ίδια μέρα ή την επόμενη, μετά, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, ο συνδυασμός μας έβγαλε ανακοίνωση. Αν και δεν χρειάζεται να απολογηθούμε σε κανέναν για το χρέος που έχουμε να ενημερώνουμε άμεσα τους εργαζόμενους, παρόλο αυτό και για να μην υπάρχει παρεξήγηση, ξεκαθαρίζουμε ότι ο λόγος είναι ότι ο συνδυασμός μας, όπως και όλοι οι συνδικαλιστές αλλά και οι εργαζόμενοι είμαστε αγχωμένοι από την κατάσταση που ζούμε και δεν θέλουμε να χάσουμε ούτε μία ώρα για την προετοιμασία ενός μεγάλου συλλαλητηρίου που θα είναι η πρώτη δυναμική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης. Δεν βλέπουμε το μεμπτό απέναντι σε αυτό.
2. Στην ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρεται ότι "στις 8 Ιανουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί συντονιστικό". Το ίδιο αναφέρουμε και στην ανακοίνωση του συνδυασμού μας. Ούτε σε αυτό βλέπουμε το μεμπτό.
3. Στην ανακοίνωση του συνδυασμού μας αναφέρουμε ότι "την Κυριακή 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα στο χώρο της Λάρυμνας". Έτσι αποφάσισαν τα προεδρεία των σωματείων, το ΔΣ του Σωματείου, έχει ενημερωθεί το ΕΚ Εύβοιας από συνδικαλιστές της Εύβοιας και έχει ήδη σταλθεί από το Σωματείο και αναρτηθεί στο διαδίκτυο το κάλεσμα να συμμετάσχουν όλοι στην Ημερίδα. Ούτε σε αυτό βλέπουμε το μεμπτό.
4. Στην ανακοίνωση του συνδυασμού μας αναφέρουμε ότι το ΔΣ του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ αποφάσισε και συμφώνησαν τηλεφωνικά όλοι οι πρόεδροι των άλλων σωματείων της ΛΑΡΚΟ, το συλλαλητήριο να πραγματοποιηθεί ημέρα Σάββατο. Όπως συζητήθηκε στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 17/12 και αποφασίστηκε ομόφωνα στη σύσκεψη των 120 φορέων που έγινε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και συμμετείχαν όλα τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ. Δεν έχει καταλήξει ακόμη αν θα είναι Σάββατο 18 ή 25 Ιανουαρίου 2020. Ο λόγος που θα πραγματοποιηθεί Σάββατο είναι, όπως εκτιμήσαμε ομόφωνα και σε αυτήν την εκτίμηση οι εργαζόμενοι, να υπάρχει το περιθώριο σε χιλιάδες εργαζομένων που θέλουν να συμπαρασταθούν ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, να ρυθμίσουν τις εργασίες τους και να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο συλλαλητήριο. Ούτε εδώ βλέπουμε το μεμπτό.
Εντελώς καλοπροαίρετα παίρνουμε την αναφορά που κάνει το Σωματείο στον συνδυασμό μας ως άστοχη. Τίποτα παραπάνω και το κλείνουμε εδώ. Είναι αλήθεια ότι δεν περισσεύει κανείς από τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας για τη σωτηρία της ΛΑΡΚΟ. Είναι πολύ θετικό που ίδιοι οι εργαζόμενοι βλέπουν κάτι το ελπιδοφόρο, το δυναμικό, το αγωνιστικό σε αυτό το μεγάλο συλλαλητήριο που ετοιμάζουμε 120 και πλέον φορείς και για αυτό πρέπει να καταλήξει πριν το συντονιστικό ποιο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί (18 ή 25/01/2020). Έτσι θα τρέξουμε όλοι οι εργαζόμενοι, όλοι οι φορείς, σαν μια Επιτροπή Αγώνα. Θα το διαδώσουμε παντού, θα έρθουν χιλιάδες. Θα ταρακουνηθεί η Αθήνα από χιλιάδες που θα λένε στην κυβέρνηση, με μια φωνή, "η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες"».
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.