ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Καλεί στο συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ το Σάββατο 25 Γενάρη

Μαζικό κάλεσμα στο συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ που θα γίνει το Σάββατο 25 Γενάρη στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, απευθύνει το Συνδικάτο ηλεκτρολόγων Νομού Αττικής.  Συγκεκριμένα, όπως τονίζει, «δίνουμε βροντερό παρών στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ και συμμετέχουν 120 φορείς (Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, Δήμοι και Κοινότητες). Απαντάμε μαχητικά και αποφασιστικά στα παπαγαλάκια της κυβέρνησης που ρίχνουν λάσπη στους εργαζόμενους και τον αγώνα τους για να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην πολιτική της κυβέρνησης».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις προχωρά στο ξεπούλημα ακόμα μιας επιχείρησης στρατηγικού χαρακτήρα.
Είναι πάγια τακτική όλων των κυβερνήσεων η σταδιακή απαξίωση όλων των μεγάλων βιομηχανικών μονάδων και το ξεπούλημα τους στους επιχειρηματικούς ομίλους (στρατηγικούς επενδυτές) που μεγιστοποιούν τα κέρδη τους, εκμεταλλευόμενοι το άθλιο εργασιακό και μισθολογικό περιβάλλον που δημιούργησαν οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι. Όπως συνέβη και με άλλες επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα (ΔΕΗ, ναυπηγία κ.ά.) τώρα σειρά έχει η ΛΑΡΚΟ. Πιστός σύμμαχος και αρωγός στην εφαρμογή τέτοιων σχεδιασμών είναι και οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που σπέρνουν αρχικά την απογοήτευση και ύστερα κάλπικες ελπίδες στους εργαζόμενους για τον σκοπό αυτό.
Η ΛΑΡΚΟ όπως και άλλες επιχειρήσεις θα μπορούσαν με μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας να είναι στην υπηρεσία του λαού και να ικανοποιούν τις ανάγκες του. Αντίθετα, όλες μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις προωθούν την ιδιωτικοποίησή της και να δοθεί στα μονοπώλια για ένα ξεροκόμματο στο όνομα της ανάπτυξης.
Η ΛΑΡΚΟ διαχειρίζεται το μεγαλύτερο κομμάτι ορυκτού πλούτου της χώρας, δεν θα το αφήσουμε να πέσει στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου ντόπιου ή ξένου.
Απαιτούμε:
  • Να μην προχωρήσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς για όλους - Καμία απόλυση εργαζομένου - Όχι στους εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων (αορίστου χρόνου, εργολαβικοί κτλ.). Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού για να στελεχωθούν όλες οι μονάδες του εργοστασίου και των υπόλοιπων μονάδων του.
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας. Να μην θρηνήσουμε άλλο νεκρό συνάδελφο ή τραυματισμό.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία του εργοστασίου και των υπόλοιπων μονάδων της ΛΑΡΚΟ.
Δίνουμε βροντερό παρών στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ και συμμετέχουν 120 φορείς (Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, Δήμοι και Κοινότητες). Απαντάμε μαχητικά και αποφασιστικά στα παπαγαλάκια της κυβέρνησης που ρίχνουν λάσπη στους εργαζόμενους και τον αγώνα τους για να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην πολιτική της κυβέρνησης.
Όλοι στη συγκέντρωση 11 π.μ. στην Ομόνοια».
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.