ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ Καθημερινά στο πόδι με περιοδείες και εξορμήσεις οργανώνοντας την κάθοδο στην Αθήνα στις 25 Γενάρη

Από την εξόρμηση στην πύλη της ΛΑΡΚΟ
Στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, σωματεία της Φθιώτιδας και η Ομάδα Λοκρών της ΟΓΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά τους ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για εκποίηση της εταιρείας.
Το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας βρίσκεται καθημερινά στο πόδι, με περιοδείες στα τμήματα του εργοστασίου, εξορμήσεις στα χωριά και τις πόλεις, οργανώνοντας την κάθοδο στην Αθήνα. Καθημερινά το κλαδικό και το επιχειρησιακό σωματείο συγκεντρώνουν συμμετοχές εργαζομένων που θα αναχωρήσουν  το πρωί του Σαββάτου με λεωφορεία για τα κέντρο της Αθήνας.
«Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και τα σωματεία της δύναμής του δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία του συλλαλητηρίου», τόνισε ο Αλέξης Αλεξόπουλος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, μιλώντας στους εργαζόμενους. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης τα Σωματεία Ιδιωτικών ΥπαλλήλωνΟικοδόμωνΤροφίμων και Τύπου - Χάρτου.
Το Εργατικό Κέντρο έχει ήδη δρομολογήσει λεωφορεία που θα αναχωρήσουν το Σάββατο το πρωί για την κινητοποίηση στην Αθήνα, ενώ με καθημερινές περιοδείες στους χώρους δουλειάς καλεί τους εργαζόμενους της Φθιώτιδας να διαδηλώσουν. «Κανένας δεν πρέπει να λείψει. Το Σάββατο να βουλιάξει η Αθήνα από τους εργαζόμενους του νομού», τόνισε ο Αλέξης Αλεξόπουλος. Αναφερόμενος στα σχέδια της κυβέρνησης για διχοτόμηση - τριχοτόμηση, εκκαθάριση, εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, επισήμανε ότι θα έχουν επιπτώσεις σε όλη την περιοχή αφού στη ΛΑΡΚΟ συγκεντρώνεται σημαντικό ποσοστό των εργαζομένων στη Βιομηχανία σε όλη τη Φθιώτιδα. «Δεν είναι μόνο δική σας υπόθεση», σημείωσε ξεκαθαρίζοντας πως ο αγώνας για τις θέσεις εργασίας, τα εργασιακά δικαιώματα, τον ορυκτό πλούτο αφορά όλους τους εργαζόμενους και η πλατιά αλληλεγγύη θα αποτυπωθεί σε μια μεγαλειώδη διαδήλωση το Σάββατο.
Τη συμπαράσταση της ΟΓΕ στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων μετέφερε η Χρυσάνθη Ζάρκα, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας και της Ομάδας Λοκρών.
Το πρωί της Τρίτης το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας και η Ομάδα Λοκρών της ΟΓΕ συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς και μαθητές στο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Μαλεσίνας. Σε μια πόλη όπου ζουν δεκάδες οικογένειες εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ κάλεσαν τους καθηγητές αλλά και τα 15μελή συμβούλια των μαθητών να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο. Στη συνέχεια μοίρασαν ανακοινώσεις και συζήτησαν με εργαζόμενους στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα και στα καταστήματα του οικισμού.




















[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.