Κλαδικό Σωματείο Τύπου και Χάρτου Φθιώτιδας: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Το Κλαδικό Σωματείο Τύπου και Χάρτου Φθιώτιδας εκφράζει την στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ιδιωτικοποίηση ή και κλείσιμο της εταιρείας.
Εκφράζει τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων για την διασφάλιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και των θέσεων εργασίας, για την προστασία της ζωής και της υγείας τους, για συλλογική σύμβαση εργασίας με μόνιμη και σταθερή εργασία και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.
Καταγγέλλει τη στάση της κυβέρνησης που όχι μόνο εμφανίζει ως μονόδρομο την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ αλλά ταυτόχρονα προχωρά σε ωμό εκβιασμό των εργαζομένων. Που βάζει τελεσίγραφα σε εργαζόμενους που μετρούν δεκάδες νεκρούς συναδέλφους τους είτε από εργατικά δυστυχήματα, είτε από επαγγελματικές ασθένειες, όπως στην περίπτωση του 50χρονου εργάτη που ξεψύχησε το βράδυ της Τετάρτης 22 Γενάρη στα χέρια συναδέλφων του.
Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ δεν είναι ξένος για τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Στρέφεται ενάντια στην αντεργατική πολιτική που χαρακτηρίζει όλους τους κλάδους εργασίας. Ενάντια στην πολιτική που επιβάλλει μισθούς πείνας, ελαστικό ωράριο εργασίας, εργασιακή ανασφάλεια, ανεργία, που καταργεί τη δημόσια και κοινωνική ασφάλιση.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Φθιώτιδας να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα το Σάββατο 25 Γενάρη και στις 11 το πρωί.
Αναχώρηση από την Λαμία  στις 7:00 το πρωί από τον "Κωτσόβολο" με τα λεωφορεία που δρομολογεί το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.