ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ: Όλοι και όλες στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα


Η ΛΑΡΚΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
Όλοι και όλες στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Αθήνα 25 Γενάρη (11π.μ. προσυγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο Σύνταγμα)
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Το συνδικάτο μας καιρό τώρα στηρίζει με τις δυνάμεις του τον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ ενάντια στην περεταίρω ιδιωτικοποίηση της ,  είμαστε άλλη μία φορά στο πλευρό τους στην πάλη για εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και των μηχανημάτων της στο εργοστάσιο αλλά και στα ορυχεία, με πλήρη κάλυψη των οργανικών θέσεων εργασίας σε όλα τα πόστα, με εξασφάλιση σταθερής δουλειάς με δικαιώματα για όλο το προσωπικό της χωρίς διακρίσεις που προκύπτουν από την εργολαβοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας με σκοπό τη μείωση του κόστους που δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από το τσάκισμα των δικών μας δικαιωμάτων μισθολογικών, ασφαλιστικών και όχι μόνο.
Το ΔΣ του συνδικάτου μας θα οργανώσει τη δουλειά του ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 25 Γενάρη γιατί σε αυτόν τον αγώνα μόνο έτσι θα είμαστε πιο δυνατοί.
Για να δοθεί μια μυριόστομη απάντηση στα παπαγαλάκια της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, που θέλουν τους εργάτες στη βαριά βιομηχανία της χώρας να εμφανίζονται ως καλοπληρωμένοι τη στιγμή που τα εργατικά ατυχήματα, οι επαγγελματικές ασθένειες δίνουν και παίρνουν.
Γιατί η παραχώρηση μέρους της δραστηριότητας της ΛΑΡΚΟ σε ιδιώτη θα σημάνει απλούστατα πλήρη εφαρμογή των νόμων που διέπουν την αγορά στις εργασιακές σχέσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για το εισόδημα και της τοπικής οικονομίας στα Λαρκοχώρια και όχι μόνο. Περεταίρω ιδιωτικοποίηση και εργολαβοποίηση της παραγωγής σημαίνει ένα ακόμα πλήγμα στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Σημαίνει ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα στην κατάργηση του θεσμού των Βαρέων και Ανθυγιεινών που μοιραία θα φέρει το καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας που επικρατεί για τους περισσότερους χώρους δουλειάς σήμερα.
Απαιτούμε :
       Κρατική χρηματοδότηση για να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ
       Κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών στη ΛΑΡΚΟ και παντού
       Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, κάλυψη όλων των κενών του οργανογράμματος Όλοι και όλες στη μάχη -Όλοι και όλες στον αγώνα
25 Γενάρη να βουλιάξει η Αθήνα!

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.