ΟΜΑΔΑ ΛΟΚΡΩΝ: ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στις 25 Γενάρη 2020, 11:00 το πρωί στην Ομόνοια


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ

Εργαζόμενες της ΛΑΡΚΟ, Γυναίκες των εργαζόμενων, Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι γυναίκες της ομάδας ΛΟΚΡΩΝ της ΟΓΕ στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα σας για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για τη διασφάλιση της λειτουργίας της, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργατικών δικαιωμάτων, κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών, μέσα από ΣΣΕ και τη χρηματοδότηση από το κράτος και με την ευθύνη του κράτους, να εκσυγχρονιστεί και να αναπτυχτεί σύμφωνα με την δυνατότητα που έχει με στόχο την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και της χώρας μας συνολικά.

Ο αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο εσάς, τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, είναι κοινός αγώνας όλων των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, των νέων, γιατί τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας αφορούν όλους τους εργαζόμενους, -ες σε όποιο χώρο δουλειάς κι αν βρίσκονται. Το γνωρίζουμε πολύ καλά εμείς οι γυναίκες, που μας αναγκάζουν να δουλεύουμε με εργασιακές σχέσεις λάστιχο, να σηκώνουμε λόγω της έλλειψης δομών και υπηρεσιών το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης, της φροντίδας των παιδιών μας, των ηλικιωμένων, των ΑΜΕΑ, να υποφέρουμε κι εμείς από δεκάδες επαγγελματικές ασθένειες και κινδύνους.

Εργαζόμενες και εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, εργαζόμενες και τους εργαζόμενοι όλης της Λοκρίδας γυρίστε την πλάτη στην άθλια προπαγάνδα της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της που παρουσιάζουν ως μονόδρομο την ιδιωτικοποίηση και τα σχέδια για διχοτόμηση ή τριχοτόμηση της ΛΑΡΚΟ, και αποκρύπτοντας έντεχνα τις διαχρονικές ευθύνες τους για την απαξίωσή της, καλεί τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, για να διαφυλαχτούν οι θέσεις εργασίας. Με απύθμενο θράσος, ποιους εκβιάζουν; Τους εργαζόμενους, που έχουν πληρώσει με το ίδιο τους το αίμα την λειτουργία της επιχείρησης! Πρόκειται για τον ορυκτό μας πλούτο και έχει άμεση σχέση με τις δυνατότητες της βιομηχανικής ανάπτυξης για την ευημερία του λαού μας. Η εκποίηση ή το κλείσιμό της θα φέρει ανεργία, συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζόμενων της και των λαϊκών οικογενειών της γύρω περιοχής.

Οι γυναίκες της ομάδας ΛΟΚΡΩΝ της ΟΓΕ καλούμε τα μέλη μας, τις φίλες κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας της Λοκρίδας να συμπαρασταθεί και να συμπαραταχθεί στο πλευρό των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ συμμετέχοντας στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα στις 25 Γενάρη, τον πολύ σημαντικό σταθμό στον δίκαιο αγώνα τους, αλλά όχι και τον τελευταίο. Ο κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων, των μικροεπαγγελματιών, των αγροτών έχει τη δύναμη να τους εμποδίσει.

Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες της ΛΑΡΚΟ
Δεν είστε μόνοι σας! Είμαστε στο πλευρό σας!

Διεκδικούμε μαζί τη ζωή αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στις 25 Γενάρη 2020,
11:00 το πρωί στην Ομόνοια.

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.