ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ Κάλεσμα σε συμμετοχή στην πλατιά σύσκεψη του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας στη Λάρυμνα


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας εκφράζει τη στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, και το Δ.Σ. μας αποφάσισε να συμμετέχουμε στη σύσκεψη στις 8 Δεκέμβρη στον κινηματογράφο Ίλιον στη Λάρυμνα, που διοργανώνει το Συνδικάτο Μετάλλου του Ν. Φθιωτιδας.
Η σύσκεψη πραγματοποιείται λίγες βδομάδες μετά το τελευταίο έγλημα στη Λάρυμνα, που 'χε σαν αποτέλεσμα το θάνατο ενός εργάτη 55 χρονών, πατέρα 3 παιδιών.

Το συγκεκριμένο ατύχημα δεν αποτελεί ένα μεμονομένο γεγονός. Είναι αποτέλεσμα της απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ όλα αυτά τα χρόνια από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις. Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας έχουν γίνει περιττό έξοδο, η εντατικοποίηση της εργασίας στους χώρους έχει κάνει τους εργαζόμενους λάστιχο, ενώ την ίδια στιγμή στο όνομα της εξέλιξης της τεχνολογίας έχουν αποχαρακτηρίσει μια σειρά επαγγέλματα ως Βαρέα και Ανθυγιεινά. Παράλληλα προωθούνται σχέδια για ξεπούλημα ή ακόμα και κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ.

Το ζήτημα της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς είναι ζήτημα που μας αφορά όλους!

Δεν έχει σημασία που εργάζεται ο καθένας από εμάς. Όλοι έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι στους χώρους εργασίας μας με αντίστοιχα προβλήματα. Από ατυχήματα σε χώρους μέχρι προβλήματα υγείας που προκύτουν από την ένταση της δουλειάς. Πόσο μάλλον την ίδια στιγμή που ξηλώνεται ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση, και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θεωρείται εμπόρευμα, χάνοντας τον κοινωνικό τους χαρακτήρα.

Συνάδελφοι! Δηλώνουμε παρόντες! Καλούμε τα μέλη μας σε συμμετοχή στη σύσκεψη του συνδικάτου σας και κάνουμε τον αγώνα σας δικό μας αγώνα!

Κυριακή 8 Δεκέμβρη στις 9 πμ θα αναχωρήσουν πούλμαν από το Βούρκο


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.