ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - Συμμετέχει και στηρίζει την σύσκεψη στη Λάρυμνα στην κατεύθυνση που δίνει το συνδικάτο. Θα σταθεί δίπλα στους αγώνες:


ΌΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου του νομού Φθιώτιδας, συμπαραστέκεται και συμπαρατάσσεται στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, στον αγώνα για δουλειά   για όλους και σε ανθρώπινες συνθήκες,  ενάντια στις αιματηρές απώλειες των εργαζομένων.

Συμμετέχει και στηρίζει την πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρυμνα στην κατεύθυνση που δίνει το συνδικάτο. Θα σταθεί δίπλα στους αγώνες:

ü Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, διασφαλίζοντας το δικαίωμα στην εργασία των εργαζόμενων
ü Υπέρ της χρηματοδότησης της ΛΑΡΚΟ από το κράτος,  ώστε να εκσυγχρονιστεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω  με την κατασκευή μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα προσφέροντας έτσι νέες θέσεις εργασίας, με μόνιμη και σταθερή δουλειά και Συλλογικές Συμβάσεις, δίνοντας ανάπτυξη στις τοπικές κοινωνίες και στη χώρα συνολικά,  κατοχυρώνοντας ταυτόχρονα  τον ορυκτό πλούτο και την αξιοποίησή του, με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων και του ελληνικού λαού, ως λαϊκή περιουσία.
ü Για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, σταματώντας τα θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα» και τις επαγγελματικές ασθένειες, που είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής, συνειδητής απαξίωσης - εγκατάλειψης της ΛΑΡΚΟ από όλες τις κυβερνήσεις.

Παράλληλα, απορρίπτει τα «επιχειρήματα»  περί κηφήνων, προκλητικών μισθών και παροχών, ως κατάφωρη προσπάθεια συκοφάντησης  των  εργαζομένων,  ώστε να απομονωθούν από την υπόλοιπη κοινωνία και να διευκολύνουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της εταιρείας. Απορρίπτει επίσης και τα «επιχειρήματα» περί βιωσιμότητας που περνάει μέσα από την ιδιωτικοποίηση και που οι αγώνες των εργαζομένων επί δεκαετίες έχουν σταματήσει. Συμφωνεί με τις θέσεις των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στον τρόπο λειτουργίας που γίνεται μέχρι σήμερα και συναινεί στην αλλαγή αυτής της λειτουργίας με μοναδικό όρο τον εκσυγχρονισμό της, την παραπέρα ανάπτυξή της από το Κράτος, με ευθύνη του Κράτους  και έλεγχο από αυτό, με κριτήριο παραγωγής τα συμφέροντα των εργαζομένων όλης της χώρας.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Δημήτρης Προύσαλης                                                Μαρία Τυμπλαλέξη


Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.