ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΛΑΡΚΟ Με πολύμορφες κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να απαντήσουν στο τσεκούρωμα των αποδοχών τους

Από την πρόσφατη 48ωρη απεργία
Με δυναμικές και πολύμορφες κινητοποιήσεις, ετοιμάζονται να απαντήσουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ  στο άγριο τσεκούρωμα αποδοχών που περιλαμβάνει το σχέδιο που τους παρουσίασε στη σημερινή συνάντηση ο ειδικός εκκαθαριστής, το οποίο επηρεάζει το σύνολο των εργαζομένων και φουντώνει παραπέρα την οργή και την αγανάκτηση που κυριαρχεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από το περιεχόμενο της συνάντησης, κυβέρνηση και ειδικός εκκαθαριστής, επιμένουν στο πετσόκομμα των αποδοχών και των κεκτημένων των εργαζομένων, επιδιώκοντας να επιβάλουν την πλήρη κατάργηση των Δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, του επιδόματος αδείας και του πριμ παραγωγικότητας, την οριζόντια περικοπή κατά 25% στο ανθυγιεινό επίδομα, το επίδομα γάμου, στην προσαύξηση του νυχτερινού μεροκάματου και των εργάσιμων αργιών. Την ίδια στιγμή σχέδιο περικοπών περιλαμβάνει ποσοστιαία μείωση των μεικτών αποδοχών που θα προκύψουν μετά την κατάργηση και το πετσόκομμα των επιδομάτων, η οποία θα ξεκινά από το 4% για μεικτές αποδοχές 1300 ευρώ και θα φτάνει στο 30% για τους λίγους υψηλόμισθους.
Πρόκειται ουσιαστικά για περικοπές που πετσοκόβουν βαθιά τα μεροκάματα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, τα οποία βασίζονται κυρίως στα επιδόματα και όχι στον βασικό μισθό, τσακίζοντας παράλληλα κεκτημένα που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες και πληρώθηκαν ακριβά με ιδρώτα και αίμα στα καμίνια και στα μεταλλεία της εταιρείας.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον ειδικό εκκαθαριστή ακολούθησε συνεδρίαση του συντονιστικού των Σωματείων εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, όπου το σύνολο των παρευρισκομένων απέρριψε τα σχέδια περικοπών και αποφασίστηκε η κλιμάκωση του νέου κύκλου κινητοποιήσεων που ξεκίνησε με την πετυχημένη 48ωρη απεργία και την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.
Ο ακριβής σχεδιασμός το κινητοποιήσεων και η απάντηση των εργαζομένων στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης που διαλύουν τη ΛΑΡΚΟ, θα προσδιοριστεί σε νέα συνεδρίαση του Συντονιστικού των Σωματείων που θα γίνει εντός των επόμενων ημερών και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων. Οι πρώτες συζητήσεις ωστόσο κάνουν λόγο για δυναμικές και πολύμορφες κινητοποιήσεις, με συντονισμό των εργαζομένων στο σύνολο των εγκαταστάσεων.
Παράλληλα, αντιπροσωπείες των Σωματείων, θα ενημερώσουν τους εργαζόμενους για το σχέδιο των περικοπών μέσα από τακτική και καθημερινή παρουσία στους χώρους δουλειάς και στις πύλες του εργοστασίου της Λάρυμνας και των μεταλλείων, προκειμένου εργαζόμενοι να αποκτήσουν ξεκάθαρη εικόνα για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, τόσο σχετικά με το πετσόκομμα των αποδοχών και την εξόντωση τους, όσο και για το σταμάτημα της παραγωγικής διαδικασίας, που ήδη έχει επιβάλει η κυβέρνηση με το καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.
Τους αγώνες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στηρίζει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας.
Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.