Το θέατρο του ΕΚΠΕΦ με την απεργία..... είναι κωμωδία.....


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Στις 24 Σεπτεμβρίου οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ απεργούμε  με το Συνδικάτο Μετάλλου και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας. Για να μην περάσει το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης με την ψεύτικη επιγραφή «ανάπτυξη παντού». Ένα νομοσχέδιο που απελευθερώνει την πώληση της ΛΑΡΚΟ σε κομμάτια, που καταργεί όλα όσα οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με κινητοποιήσεις και αγώνα συμφώνησαν με τη Διοίκηση  στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Πού φακελώνει την ψήφο των εργαζομένων, το δικαίωμά  να είναι σε Σωματείο οργανωμένοι, που βάζει εμπόδια στις κινητοποιήσεις, διασφαλίζει «σιγή ιχθύος» για να εξαθλιωθεί παραπέρα η εργατική τάξη.
Στις 24 Οκτωβρίου καλούμε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να ξεπεράσουν το παιχνίδι του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού, της μαφίας της ΓΣΕΕ, που δυστυχώς όλες οι παρατάξεις έφεραν μέσα στο Σωματείο ξεφτιλίζοντας την ιστορία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.
Τα γεγονότα:
Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε διοικητικό συμβούλιο στο Σωματείο. Το ΕΑΜ εισηγήθηκε προκήρυξη γενικής συνέλευσης για ενημέρωση των εργαζομένων και προκήρυξη συμμετοχής στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 24 Σεπτέμβρη, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Το περιεχόμενο του φωτογραφίζει και δημιουργεί νόμους ενάντια  στη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ  και τα δικαιώματα των εργαζομένων.  
Όλες οι παρατάξεις μας είπαν πως «δεν έχουν διαβάσει ακόμα το νομοσχέδιο  και ζήτησαν χρόνο, ενώ παράλληλα περιμένουν τις αποφάσεις των δευτεροβάθμιων οργάνων που ανήκει το Σωματείο, δηλαδή της ΠΟΕΜ, που θα συνεδρίαζε την Τετάρτη (18/9) και του Εργατικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, που θα συνεδρίαζε την Παρασκευή (20/9)».
Την προηγούμενη εβδομάδα (11/9) στην συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΟΕΜ, οι παρατάξεις ΑΣΚ (ΠΑΣΚΕ) και ΔΑΚΕ, απέρριψαν την πρόταση της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ)για συμμετοχή της ΠΟΕΜ με άλλες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα σε ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Επιχειρηματολογία: «κάτσε πρώτα να δούμε το νομοσχέδιο». Την Τετάρτη 18/9 συνεδρίασε ξανά έκτακτα το Δ.Σ της ΠΟΕΜ με θέμα «προκήρυξη απεργίας ενάντια στο νομοσχέδιο». Η ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ όμως, ως προεδρείο, αντί για τις 24  Σεπτεμβρίου  όπου έχει δημιουργηθεί ένα απεργιακό μέτωπο με ομόφωνες αποφάσεις  των μεγαλύτερων Εργατικών Κέντρων της χώρας και Ομοσπονδιών, με εντολή της μαφίας  της ΓΣΕΕ (Κουτσούκη – Παναγόπουλου – Καραγεωργόπουλου),  πρότειναν απεργία για 25/09. Οι λόγοι διαφορετικής ημερομηνίας ήταν καθαρά  για διάσπαση, απεργοσπασία, σύγχυση των εργαζομένων, υπονόμευσης. Τελικά, με πρόσχημα ότι «οι δυνάμεις της ΔΑΣ τους κατήγγειλαν  και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση», δεν πήραν απόφαση, ενώ μπορούσαν. Την επόμενη ημέρα, στις 19/9 ο πρόεδρος και ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΜ,  στα σωματεία τους ΙΝΤΕΡΚΟΜ και ΠΙΤΣΟΣ αντίστοιχα, ομόφωνα ψήφισαν απεργία για τις 24/9. 
Την Πέμπτη  19  Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ του Σωματείου με θέμα «να προκηρυχτεί απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης» Η εισήγηση της ΔΑΚΕ που συμφώνησαν Εργατική Ενότητα, ΕΑΚ και ΑΝΕΚ ήταν ότι «το Εργατικό Κέντρο Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας συνεδρίασε έκτακτα την Τετάρτη το βράδυ (18/9) και αποφάσισε  απεργία στις 25 του Σεπτέμβρη».
Τους καταγγείλαμε για απεργοσπασία, ότι κλείνουν το μάτι σε κυβέρνηση και σε εργοδότες για να περάσουν το νομοσχέδιο ενάντια στους εργαζομένους και τα Συνδικάτα. Δηλώσαμε ότι το ΕΑΜ από τη θέση του Γραμματέα δεν υπογράφει την προκήρυξη μιας απεργίας που είναι ντουφέκια στον αέρα,  ασυντόνιστη με όλη την Ελλάδα και υπονομεύει το απεργιακό Μέτωπο που έχει δημιουργηθεί. Το ΕΑΜ θα καλέσει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να απεργήσουν στις 24/9. Τελικά, ήταν τόσο «αποφασισμένοι» που προχώρησαν στην προκήρυξη της απεργίας για 25/9 με προσωπικές υπογραφές των εφτά συνδικαλιστών.
Το θέατρο είναι κωμωδία και  δεν έχει τέλος.
Η διορισμένοι και χωρίς καμία αρμοδιότητα μαφία της ΓΣΕΕ αρχικά δεν μπόρεσε να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους  να μην απαντήσουν με απεργία απέναντι στο νομοσχέδιο. Στη συνέχεια δεν μπόρεσε να συγχύσει με την άλλη ημερομηνία (25/9 αντί για 24/9). Τελικά εχθές το βράδυ (19/9), έβγαλε απεργοσπαστική ανακοίνωση και καλεί τα σωματεία να αναστείλουν την απεργία που έχουν αποφασίσει για 24/9 και να πάρουν απόφαση για τις 2 Οκτώβρη.
Το διασπαστικό και νόθο Εργατικό Κέντρο περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας, από ότι φαίνεται δεν είχε συνεδριάσει την Τετάρτη (18/9) το βράδυ , όπως μας είπαν οι συνδικαλιστές του χώρου μας (μάλιστα επί λέξη δήλωσαν παρόν στην συνεδρίαση), Συνεδρίασε την Πέμπτη το βράδυ(19/9) και πήρε απόφαση προκήρυξης  απεργίας στις 2 Οκτώβρη.
Σήμερα το πρωί, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μας είπε ότι «θα πραγματοποιηθεί νέο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου τη Δευτέρα για να αλλάξουμε την ημερομηνία απεργίας ( μιας απεργίας που δεν συμφώνησε το ΕΑΜ, δεν υπόγραψε την προκήρυξη της, με εισήγηση τους και τις υπογραφές τους προκηρύχθηκε) και από 25/9 να την πάμε 3/10». Την ίδια στιγμή στις 24/9 θα απεργήσουν πανελλαδικά σχεδόν όλα τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και οι ομοσπονδίες ενάντια στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης κόντρα στο απεργοσπαστικό κάλεσμα της μαφίας της ΓΣΕΕ.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος της μαφίας της ΓΣΕΕ και των παρατρεχάμενων της είναι οι εργαζόμενοι να συγχυστούν με τις ημερομηνίες και να μην ενημερωθούν για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και να μην βρει αντίσταση η Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ως συνέχεια της προηγούμενης της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που έβαλε φραγμούς στην προκήρυξη της απεργίας με το νόμο που πέρασε για το 50 %+1, μέσα από αυτό το νομοσχέδιο χτύπα ότι απόμεινε κάτω από την πίεση των αγώνων  των εργαζομένων τα χρόνια της κρίσης.  Η μαφία  της ΓΣΕΕ, το σωματείο της ΛΑΡΚΟ, το Ε.Κ.Π.Φ, δεν απέργησαν για την κατάργηση της απεργίας τότε και σήμερα διασπούν το απεργιακό μέτωπο.  
Εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία,  όπου πλειοψηφία έχουν  συνδικαλιστές από  δικές τους παρατάξεις, τους προσπέρασαν. ‘Όπως το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, η ΑΔΕΔΥ, ΠΝΟ, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας κ.α. Τους προσπέρασε η ίδια η ζωή, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τους πήρανε χαμπάρι. Στις 24 Σεπτέμβρη απεργούμε για να μην περάσει το νομοσχέδιο που καταργεί συνολικά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που ανοίγει με νόμους την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, που χτυπά κάθε εργατικό δικαίωμα που είχαν κατακτήσει οι παλιοί εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ. Απεργούμε για να καταργηθεί το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών και να μπει η υπογραφή στη σύμβαση που φρέναρε η Νέα Δημοκρατία, το ΤΑΙΠΕΔ, Ο ΣΕΒ, ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός,  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η διορισμένη από αυτήν διοίκηση.
Τα δημοσιεύματα σήμερα γράφουν (η ΔΑΚΕ πανηγυρίζει μέσα από ανακοίνωση της  και μια αράδα δεν γράφει για το νομοσχέδιο), ότι η νέα διοίκηση που θα προτείνει στην συνέλευση των μετόχων  το ΤΑΙΠΕΔ για την  ΛΑΡΚΟ είναι «εκλεκτοί» του ΣΕΒ και του ΣΜΕ και θα αναλάβει να προχωρήσει την εκκαθάριση και πώληση της ΛΑΡΚΟ σε κομμάτια. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αν δεν αγωνιστούμε και δεν συγκρουστούμε μαζί τους, όπως συγκρουστήκαμε  το καλοκαίρι για τη σύμβαση, θα χτυπήσουν στο ψαχνό.
Σας καλούμε στις 24 του Σεπτέμβρη να συμμετέχετε στην απεργία με το Συνδικάτο Μετάλλου και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, σε μία απεργία που συμμετέχουν οι εργαζόμενοι όλης της χώρας.
Καλούμε τους συνδικαλιστές του Σωματείου, σε προσωπικό επίπεδο και όχι σαν παρατάξεις που ακούνε εντολές από τη μαφία της ΓΣΕΕ, την Δευτέρα στη συνεδρίαση να αποφασίσουμε τη συμμετοχή του σωματείου εργαζομένων ΛΑΡΚΟ στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 24/9.
Στην πράξη φαίνεται ποιος είναι με τις Διοικήσεις, τις Κυβερνήσεις, την μαφία της ΓΣΕΕ και ποιος απέναντί τους.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ 10:00 το πρωί ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ
ΕΑΜ

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.