ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: 24 Σεπτέμβρη συμμετέχουμε στην 24ωρη Απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Λαμίας



24 Σεπτέμβρη απεργούμε!
Συμμετέχουμε στην Απεργιακή Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας στις 10:00 το πρωί στην Πλ. Πάρκου
Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές
Η κυβέρνηση της ΝΔ ξεκίνησε με φόρα για να εφαρμόσει και να βαθύνει ακόμη περισσότερο την επίθεση στα εργατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα παίρνοντας τη σκυτάλη από την αντεργατική παρακαταθήκη που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Με το δόγμα «νόμος και τάξη» επιδιώκει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς για να περάσει χωρίς «ενοχλητικές» φωνές ένα νέο πακέτο, με αντιλαϊκά – αντεργατικά μέτρα
Αφού η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε τις απαιτήσεις του κεφαλαίου κατά 60%, συμφώνα με τον ίδιο τον ΣΕΒ, έρχεται η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ για να ολοκληρώσει, το υπόλοιπο 40% .
Πιο συγκεκριμένα με το νέο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να προχωρήσει:
v Στην κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, με τις δυνατότητες που δίνονται στους εργοδότες να μην τις εφαρμόζουν. Αφού προστέθηκε ο όρος να υπάρχει «τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου».
v Δίνονται νέες προϋποθέσεις και διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες για να εξασφαλίζουν πιο φθηνούς εργάτες, με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
Η δήθεν αύξηση της υπερωριακής απασχόλησης στους μερικώς απασχολούμενους είναι το κόλπο για το χτύπημα του σταθερού ωραρίου, της μείωσης συνολικά του κατώτερου και μέσου μισθού.
Η ενίσχυση του θεσμού των «Ενώσεων προσώπων», που τα προηγούμενα χρόνια απέδωσε καρπούς στην εργοδοσία, τώρα θα της λύσει τα χέρια για να κατρακυλήσουν ακόμη παρακάτω μισθοί, μεροκάματα, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
v Η κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος προσφυγής στον ΟΜΕΔ για τις συλλογικές συμβάσεις είναι μια ακόμα απαίτηση της μεγαλοεργοδοσίας που ικανοποιείται.
v Η «συνυπευθυνότητα» του εργαζόμενου για τη μη πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, στην ουσία αθωώνει την εργοδοσία και θα αφήσει χιλιάδες εργαζόμενους ανασφάλιστους.
v Η θέσπιση ηλεκτρονικού μητρώου και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις Γ.Σ και απεργίες θέλοντας να βάλουν στο γύψο τα σωματεία, και τη ζωντανή συλλογική συζήτηση στους χώρους δουλειάς.
v Ορίζεται ο Υπουργός Εργασίας ως ο «απόλυτος άρχοντας» για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, κουρελιάζοντας ουσιαστικά τα καταστατικά των σωματείων και να ορίζει ο ίδιος τον τρόπο λήψης των αποφάσεων μας.
Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται. Μετά από 10 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, και πάνω από 700 αντεργατικούς – αντιλαϊκούς νόμους, μας ζητάνε ξανά να βάλουμε πλάτη για να γεμίζουν τα σεντούκια τους οι κατασκευαστικοί όμιλοι.
Οι οικοδόμοι την ανάπτυξη τους τη βιώσαμε στο πετσί μας, τα προηγούμενα χρόνια, την «χρυσή εποχή» της ολυμπιάδας με δεκάδες νεκρούς και τσακισμένους εργάτες. Έτσι και σήμερα η ανάπτυξη που προσδοκούν η ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα προϋποθέτει την εξαθλίωση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, μέχρι τα βαθιά γεράματα και το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα υποταγμένο με άφωνα συνδικάτα.
Με τη βοήθεια της ηγετικής ομάδας της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ που προσπαθεί να υπονομεύσει και να ακυρώσει τις αγωνιστικές – απεργιακές κινητοποιήσεις για τις οποίες έχουν πάρει απόφαση δεκάδες εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία. Θυμίζουμε ότι είναι οι ίδιες δυνάμεις που πριν από ένα χρόνο έλεγαν πως η απεργία έχει φάει τα ψωμιά της στρώνοντας έτσι το έδαφος για το παραπέρα χτύπημα στα εργατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.
Δεν τους κάνουμε τη χάρη
Οι οικοδόμοι και οι συνάδελφοι στις κατασκευές δεν σκύβουν το κεφάλι.
Κόντρα σε κεφάλαιο, τους πολιτικούς τους εκπρόσωπους αλλά και το κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό οργανώνουμε την πάλη μας με συνδικάτα μαζικά, ταξικά, ενωτικά βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες.
24 Σεπτέμβρη απεργούμε!
Συμμετέχουμε στην Απεργιακή Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας στις 10:00 το πρωί στην Πλ. Πάρκου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.