Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ν. Φθιώτιδας: Όλοι στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη κόντρα στις απεργοσπαστικές - πραξικοπηματικές παρεμβάσεις της ΓΣΕΕ


 ΑΠΕΡΓΙΑ Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2019
 Απεργιακή Συγκέντρωση 10:00 το πρωί στην Πλατεία πάρκου

Συναδέλφισσες  συνάδελφοι.
Είναι καθαρό πια ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει το αντιλαϊκό έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Έρχεται  να προχωρήσει ακόμη παραπέρα να προσθέσει στους απεργοκτόνους νόμους που έφερε το 2018 η προηγούμενη κυβέρνηση.
Ο νέος αναπτυξιακός νόμος δίνει κι άλλα προνόμια στους επενδυτές ενώ παράλληλα θα αφανίσει όσα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει.  Θέλουν να χτυπήσουν τη συλλογική διεκδίκηση των εργαζομένων.  Ξέρουν ότι τα μέτρα που φέρνουν, θα φέρουν αντιδράσεις θέλουν τους εργαζόμενους στη γωνία, ανοργάνωτους χωρίς κίνημα, και όποιος τολμάει να σηκώνει το κεφάλι να απολύεται και να διώκεται.
Είναι η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας να μην τους περάσει.
Η ανάπτυξη για όλους που μας σερβίρει η Νέα Δημοκρατία είναι ανάπτυξη μόνο για όλους τους επιχειρηματικούς ομίλους.  Για όλους τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους της δουλειάς σημαίνει κάθε πέρυσι και καλύτερα κάθε φέτος και χειρότερα.
Ξηλώνουν τις κλαδικές συμβάσεις η τις προσαρμόζουν προς τα κάτω σύμφωνα με τις επιχειρηματικές ανάγκες ενώ οι ανάγκες των εργαζομένων πάνε περίπατο. Θέλουν συμβάσεις εργασίας στα μετρά τις  ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων κατώτερες των κλαδικών και σε βάρος των εργαζομένων.
Ενισχύει τις ενώσεις προσώπων, οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα υπερισχύουν της κλαδικής.  Ενισχύει  της ενώσεις προσώπων για να χτυπήσει την οργάνωση των εργαζομένων και τα συνδικάτα. Από την άλλη κάνει συνυπεύθυνους τους εργαζόμενος στην περίπτωση που ο εργοδότης δεν καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές, με  συνέπεια να μην αναγνωρίζονται τα ένσημα των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση με το ηλεκτρονικό μητρώο και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις θέλει να εδραιώσει την ωμή παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας μέσα στα σωματεία καταργώντας τα καταστατικά τη Δημοκρατική λειτουργία των συνδικάτων .
Η κυβέρνηση θέλει από τη μία μεριά να φακελώσει τους εργαζόμενους και από την άλλη να αποκλείσει την όποια αντίσταση των εργαζομένων να βάλει στο γύψο τα σωματεία για να μπορέσει ανενόχλητη χέρι-χέρι με την εργοδοσία να λεηλατήσουν τα δικαιώματά μας για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Δε θα τους περάσει! θα βρούνε μπροστά τους την οργάνωση των εργαζομένων τις αποφάσεις των Σωματείων για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη.
Η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ αφού συμφωνεί με την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους όχι μόνο δείχνει στάση αναμονής αλλά σε ρόλο απεργοσπάστη. Η απεργοσπαστικές τους δυνάμεις σε εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες αρχικά δεν προκηρύσσουν απεργία στη συνέχεια βάζουν απεργία σε άλλη ημερομηνία από αυτή που μία σειρά εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες έχουν πάρει για τις 24 Σεπτέμβρη.
Η παράταξη της ΕΝΕΡΓΑ του εργοδότη συνδικαλιστή Kαραγεωργόπουλου  στην  Ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων σε ανακοίνωσή τους ανέφερε ότι θα παλέψουν για απεργία στις 25 Σεπτέμβρη μετά από δεκάδες αποφάσεις πρωτοβάθμιων δευτεροβάθμιων οργανώσεων αλλάξανε προτείνοντας απεργία για 2 Οκτώβρη.
Στην ίδια ρότα το ανύπαρκτο διασπαστικό και νόθο εργατικό κέντρο περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας . Το εργατικό κέντρο των σεμιναρίων. Δε θα τους περάσει η δράση το δυνάμωμα των πραγματικών Σωματείων θα βάλουν τέλος στην απεργοσπαστική τους λογική.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία της απεργίας. Το πολυνομοσχέδιο του τορπιλίζει όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει,  διαλύει τις  συμβάσεις, παρεμβαίνει  απροκάλυπτα στη ζωή και τις αποφάσεις των εργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων. Γι αυτό να πάει στα σκουπίδια.
 ΑΠΕΡΓΙΑ Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2019
 Απεργιακή Συγκέντρωση 10:00 το πρωί στην Πλατεία πάρκου
Να μην περάσει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων!
Να μην περάσει ο απεργοσπαστικός σχεδιασμός της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ !
Η ανάπτυξή τους τσακίζει τη ζωή μας !  Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτατα !
Συνδικάτα εργατών,  όχι των εργοδοτών !

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.