Καταγγέλλουμε την παράνομη και καταχρηστική απόλυση προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου στον όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ- Καταγγελία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

               ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

  ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ( ΓΣΕΕ )

 



Αριθμός πρωτ.1070                                                                                                                    14/12/2023

Καταγγέλλουμε την παράνομη και καταχρηστική απόλυση προέδρου του επιχειρησιακού Σωματείου στον όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ-ΠΕ και μέλους της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο.

Δεν είναι τυχαίο ότι η επιχείρηση προχώρησε σε αυτή την τρομοκρατική απόλυση την περίοδο που το σωματείο παλεύει για την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ, διεκδικεί  αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων.

Φαίνεται ξεκάθαρα πως επειδή οι εργαζόμενοι τολμούν να διεκδικούν το δίκιο τους, βρίσκουν απέναντι εκτός από τις κυβερνήσεις, τη σημερινή και τις προηγούμενες με μια σειρά αντιλαϊκούς νόμους, εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση τους, παράλληλα αντιμετωπίζουν και το σκληρό αντεργατικό πρόσωπο της εταιρείας.

Συνάδελφοι είμαστε στο πλάι σας, κρατήστε γερά, είμαστε δίπλα σας για να μην περάσει η τρομοκρατική επίθεση. Να μην περάσει η προσπάθεια της εργοδοσίας να επιβάλει σιγή νεκροταφείου. 

Καλούμαι τον όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ-ΠΕ να ανακαλέσει την απόλυση και να υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς με το Σωματείο των εργαζομένων.

Πάρτε πίσω την απόλυση τώρα  !!!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει το εργατών η πάλη θα τη σπάσει.

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς να σηκωθεί κύμα αλληλεγγύης, συμπαράστασης στην τρομοκρατική απόλυση στον όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ-ΠΕ .

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΗΘΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

                                                              ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 41/83

                                                                 ΕΔΡA: ΛΑΜΙΑ-ΛΕΩΣΘΕΝΟΥΣ ΔΕΔΟΥΣΗ 9 – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

 

Καταγγελία για την απόλυση στον όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ

 

Συνάδελφοι,

Το σωματείο μας καταγγέλλει την Διοίκηση του ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ για την παράνομη και καταχρηστική, τρομοκρατικού τύπου, απόλυση του Προέδρου του Επιχειρησιακού Σωματείου του ΠΕΙΦΑΣΥΝ και μέλους της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας.

Η εταιρεία σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και για να εξασφαλίσει σιγή νεκροταφείου στο χώρο προχώρησε σε χτύπημα του Σωματείου.

Δεν είναι τυχαίο, την στιγμή που το Σωματείο διαπραγματεύεται για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, η εταιρεία προσπαθώντας να ξεμπερδέψει με την πίεση που δεχόταν, χτυπάει το Σωματείο με αυτό τον τρόπο.

Σε μια περίοδο που η ακρίβεια καλπάζει και ο μισθός εξαφανίζεται στις πρώτες δέκα μέρες, η εταιρεία ήθελε να εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να βγάζει κέρδη, δηλαδή και πάλι, να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι για να βγει κερδισμένος ο όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ.

Η απόλυση αυτή, δεν είναι καθόλου τυχαία. Είναι χτύπημα συνολικά στο Σωματεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 Θέλουν με αυτόν τρόπο να τσακίσουν κάθε αντίσταση.

 Θέλουν να εξασφαλίσουν ότι στα σχέδια τους θα προχωρούν χωρίς εμπόδια.

Η εταιρεία είχε ολόκληρο σχέδιο για την απόλυση του Προέδρου. Από παλιότερα του είχαν γίνει μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση, επειδή σε ανακοινώσεις του το Σωματείο αποκάλυπτε τις συνθήκες δουλείας στο ΠΕΙΦΑΣΥΝ, διεκδικούσε αυξήσεις. Ο πρόεδρος και το Σωματείο δεν υποχώρησαν απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας αλλά αντίθετα συνέχισαν να αγωνίζονται για τα συμφέροντα των εργαζόμενων.

 Αυτό ακριβώς τρομάζει και την εταιρεία.

 Δεν θα τους αφήσουμε! - Έχουμε την δύναμη να τους αναγκάσουμε!

 Ήρθε η ώρα να δείξουμε την πραγματική μας δύναμη!

 

 Πάρτε πίσω την απόλυση!

 

 

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.