FERRO ΚΛΙΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΑΠΕΝΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ


Οι αυθαιρεσίες, η τρομοκρατία και οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας στην Αθηναϊκή Οικογενειακή Αρτοποιία "FERRO", έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Η κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας και οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές θα πρέπει πλέον να αναλογιστούν σοβαρά τις ευθύνες τους.

Η διεύθυνση της συγκεκριμένης εταιρείας οφείλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε εργαζόμενους. Ασκεί τρομοκρατία σε όσους διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Την ίδια στιγμή, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, επιδοτούν την εταιρία πληρώνοντας οι ίδιοι από την τσέπη τους τα χρήματα για τη μετακίνησή τους από το σπίτι στο χώρο εργασίας και αντίστροφα.

 Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, ξεπερνώντας κάθε όριο αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας απέναντι στους εργαζόμενους που διεκδίκησαν με απεργιακή κινητοποίηση το αυτονόητο, να πληρώνονται δηλαδή για τον κόπο τους, προχώρησε σε τρεις στοχευμένες απολύσεις. Απέλυσε εργαζομένους στους οποίους οφείλει χιλιάδες ευρώ, ακόμη και από το 2015 και 2016, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Η στάση της εταιρείας απέναντι στους εργαζόμενους είναι τόσο ξεδιάντροπη που αποκαλύφθηκε ακόμη και στο δικαστήριο όπου προσέφυγε καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα και ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που είχε προκηρύξει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας για την Τετάρτη 6 Μαρτίου.

Το δικαστήριο όχι μόνο δεν έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα, αλλά κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αποκαλύφθηκαν αρκετές πλευρές για το καθεστώς που βιώνουν οι εργαζόμενοι. Προέκυψαν ζητήματα που όχι μόνο προκάλεσαν εύλογα ερωτήματα ακόμη και στο προεδρείο, αλλά ανάγκασαν το συνήγορο της εταιρείας να επικαλεστεί προσωπικά δεδομένα σε βάρος εργαζομένων.

 Αποκαλυπτική και ιδιαίτερα χρήσιμη για την έκδοση συμπερασμάτων είναι η επίκληση της εταιρείας ότι παθαίνει ζημιά τουλάχιστον 60.000 € την ημέρα από μια 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, ενώ την ίδια στιγμή κρατά απλήρωτους τους εργαζόμενους για μήνες, το κόστος των οποίων, σύμφωνα με την αναφορά της εταιρείας, δεν ξεπερνά τις 50.000 € το μήνα. Δηλαδή οι εργαζόμενοι παράγουν σε μία μέρα περισσότερα από όσα είναι να πληρωθούν για ένα μήνα δουλειάς!

 Ιδιαίτερα αποκαλυπτική βέβαια ήταν η αναφορά στο δικαστήριο από την πλευρά του εκπροσώπου της εταιρείας ότι βασικό κριτήριο των απολύσεων που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες ήταν η συμμετοχή στην απεργία, αλλά και η συγγενική σχέση εργαζόμενου με συνδικαλιστικό στέλεχος.

Μετά το "στραπάτσο" που έφαγε η εταιρεία στο δικαστήριο, αποφάσισε να ακολουθήσει άλλη τακτική. Άρχισε το ανακάτεμα στις βάρδιες και την άσκηση πίεσης προς τους εργαζόμενους με τηλεφωνήματα, ενώ παράλληλα από νωρίς τα ξημερώματα ομάδα σεκιούριτι τοποθετήθηκε την πύλη του εργοστασίου. Δηλαδή την ώρα που η εταιρεία επικαλείται ότι δεν έχει χρήματα να δώσει στους εργαζόμενους, βρίσκει να πληρώσει ιδιωτική φρουρά για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.

Παρά τις μεθοδεύσεις οι εργαζόμενοι βγαίνουν νικητές και πιο αποφασισμένοι από μία ακόμη μάχη που έδωσαν τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Περιμένουν την υλοποίηση της δέσμευσης από την πλευρά της εταιρείας για καταβολή δεδουλευμένων την Παρασκευή 8 Μαρτίου.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας απαιτούν την επαναπρόσληψη των απολυμένων που υπέστησαν δίωξη γιατί διεκδίκησαν το δικαίωμα να πληρωθούν για τον ιδρώτα τους.

Επίσης καλούμε την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και η τοπική και περιφερειακή υπηρεσία του ΣΕΠΕ να εφαρμόσει αυτά που προβλέπει η νομοθεσία.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ






[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.