Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας συμμετέχει στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Ομάδα Γυναικών Λαμίας την Παρασκευή 8 Μαρτίου και στις 10.30 το πρωί στο νοσοκομείο της Λαμίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή την 8η Μάρτη και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση που διοργανώνει η ΟΓΕ Λαμίας για το πρωί της Παρασκευής στο Νοσοκομείο της πόλης.

Μια κινητοποίηση που στοχεύει στο να αναδείξει τα προβλήματα του δημόσιου τομέα υγείας στην περιοχή, τις πραγματικές αιτίες που τα δημιουργούν αλλά και πώς αυτά επιδρούν πάνω στην εργαζόμενη γυναίκα και την εργατική τάξη συνολικότερα. 

Με αφορμή τον επετειακό εορτασμό και την κινητοποίηση η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας σημειώνει τα εξής:

"Ο μόνος δρόμος για να τιμήσεις την παγκόσμια ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας είναι να ακολουθήσεις το παράδειγμά των χιλιάδων πρωτοπόρων του γυναικείου εργατικού κινήματος. Να ακολουθήσεις τον δρόμο που χάραξαν. Να παλέψεις ενάντια σε παλιές και νέες μορφές εκμετάλλευσης. Για την πραγματική απελευθέρωση τόσο της γυναίκας όσο και ολόκληρης της εργατικής τάξης από το ζυγό και τα βάσανα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Παράλληλα, υποχρέωση όλων μας είναι να προασπίσουμε την καθιέρωση της επετείου ως ημέρα απόδοσης τιμής στους ταξικούς αγώνες, στις πρωτοπόρες υφάντριες του Σικάγου και της Νέας Υόρκης το 1857, σε όλες τις γυναίκες αγωνίστριές που πάλεψαν για καλύτερες συνθήκες ζωής, για να σταματήσει η εκμετάλλευση. Να προασπίσουμε τη συλλογική μνήμη απέναντι σε λογικές που προάγουν την επέτειο ως την ημέρα της "πετυχημένης" και "απελευθερωμένης" γυναίκας. Να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας. 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, πιστό στις ταξικές του αρχές και δίνοντας συνέχεια στις δράσεις για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, τιμά με αγωνιστική διάθεση την φετινή επέτειο για την Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, συμμετέχοντας στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Ομάδα Γυναικών Λαμίας την Παρασκευή 8 Μαρτίου και στις 10.30 το πρωί στο νοσοκομείο της Λαμίας".

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.