Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού μας να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς


Οι αγρότες της περιοχής μας βγήκαν με τα τρακτέρ στους δρόμους του αγώνα. Έστησαν αγωνιστικό μπλόκο στον κόμβο της Πελασγίας. Το υψηλό κόστος, οι μειωμένες τιμές, η άγρια φορολόγηση, οι συνέπειες του εμπάργκο, η επιβολή της αντιαγροτικής ΚΑΠ, οδηγεί τους αγρότες μας στο σταδιακό ξεκλήρισμα τους.
Τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στην μικρομεσαία αγροτιά, είναι συνέχεια της ίδιας αντεργατικής πολιτικής που πετσόκοψε και δικά μας δικαιώματα. Χαμηλά μεροκάματα, πενιχρό ταμείο ανεργίας, μείωση του αφορολόγητου ορίου, αυξημένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, συντάξεις πείνας, συνεχής υποχρηματοδότηση σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, μεγαλύτερα εμπόδια στην κήρυξη απεργίας κλπ.
Εργάτες, αγρότες, μικροί ΕΒΕ αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα επιβίωσης. Στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε από Κυβέρνηση, ΕΕ και μεγάλο κεφάλαιο, πρέπει να απαντήσουμε ενιαία. Αγρότες, εργάτες, μαγαζάτορες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, να δυναμώσουμε την πάλη μας, να πολλαπλασιάσουμε τις εστίες αντίστασης με στόχο την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.
Η κυβέρνηση αντί να δώσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των αγροτών χρησιμοποιεί την τρομοκράτηση και την καταστολή των αγροτικών κινητοποιήσεων. Για αυτό άλλωστε πριν λίγες μέρες είχαμε την πρωτοφανή δίωξη των αγωνιζόμενων αγροτών, στελεχών του αγροτικού κινήματος, με πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι η πρώτη φορά που καλούνται να δικαστούν, χωρίς να απολογηθούν, συνδικαλιστικά στελέχη, πρόεδροι και μέλη ΔΣ των οργανώσεων του αγροτικού κινήματος.
Η νέα δίωξη των αγροτών συνδικαλιστών είναι μια νέα σελίδα στη μαύρη βίβλο του αυταρχισμού και της καταστολής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά τον νόμο ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, ποινικοποίησε τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, χτύπησε με ΜΑΤ και βία τις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, εργατών, φοιτητών και στέλνει καθημερινά στα δικαστήρια αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος.
Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού μας να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Να επισκεφθούν το μπλόκο, να δώσουν κουράγιο στους αγωνιζόμενους αγρότες. Να δείξουν την αλληλεγγύη τους με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο. Ο δικός τους αγώνας είναι και δικός μας αγώνας!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει
Η αγροτιά συνεχίζει τον αγώνα της
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.