Κλίμα τρομοκρατίας από την ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ για να μην πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στην 24ώρη απεργία


Από την ημέρα που το Εργατικό Κέντρο Λαμίας ανακοίνωσε την σημερινή απεργία πολλά παπαγαλάκια της εργοδοσίας δίνουν τα ρέστα τους στο χώρο δουλειάς, λένε στους εργαζόμενους ότι η απεργία είναι παράνομη; καλούν τους εργαζόμενους να μην απεργήσουν; παίρνουν τηλέφωνα στα σπίτια και χρησιμοποιούν κάθε μέθοδο για να χτυπήσουν την σημερινή απεργία;

Τους λέμε και σήμερα αρκετά με τα ψέματα σας…. Το Εργατικό Κέντρο στα (2) δύο χρόνια από την ίδρυση του έχει προκηρύξει (2) δύο  24ώρες απεργίες σε όλο το Νομό, 40 ήμερες απεργίας για τους εργαζόμενους της Συνεταιριστικής Τράπεζας, (1) μία 24ώρη απεργία στην ΛΑΡΚΟ, οργάνωσε δεκάδες συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις, δεκάδες παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς και επιθεώρηση εργασίας για την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Μέσα από όλοι αυτοί την δραστηριότητά μας βασικός  σκοπός είναι η διασφαλίσει των οικονομικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Έτσι  και στην ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ Α.Β.Ε.Ε. δεν παραβιάζουμε εμείς την Εργατική Νομοθεσία; Δεν αφήνουμε εμείς απλήρωτους τους εργαζόμενους; Δεν είμαστε εμείς που δεν καταβάλουμε το δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας στους εργαζόμενους; Δεν αφήνουμε εμείς τους εργολάβους να καταπατούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων; Να μην καταβάλουν τα δώρα του ΠΑΣΧΑ των Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας; Αποκλειστική ευθύνη έχει η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ  για αυτό άλλωστε ο Νόμος 4554/2018 άρθρο 9 τους θεωρεί συνυπεύθυνους.

Δική μας ευθύνη είναι να υπερασπιζόμαστε τα ελάχιστα εργατικά δικαιώματα των εργαζομένων, να διεκδικούμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση στις 10 Ιανουαρίου 2019 μετά από πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους για τους μήνες Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, και επιδόματος αδείας 2018, αλλά και για τις  οφειλές που έχει η εταιρεία προς τους εργαζόμενους από προηγούμενα χρόνια.

Στην παραπάνω συνάντηση συμφωνήσαμε άμεσα και μέχρι την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 να καταβληθούν στους εργαζόμενους τουλάχιστον ένας (1) μισθός και τον Φεβρουάριο 2 μισθοί από τους οφειλόμενους για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να ανταποκριθούν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους.

Δυστυχώς για μια ακόμα φορά η εταιρεία προσπάθησε να μας κοροϊδέψει δεν προχώρησε στην καταβολή έστω και τους ενός (1) μισθού που είχαμε συμφωνήσει, αφήνοντας τους  εργαζόμενους για ακόμα μια φορά χωρίς μισθό. Αλήθεια γνωρίζουν τα παπαγαλάκια τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις του κάθε εργαζόμενου; Αν έχουν ρεύμα στα σπίτια τους; Αν έχουν την δυνατότητα να μετακινηθούν για την δουλειά τους; Αν μπορούν να ζήσουν σαν άνθρωποι;

Οι εργαζόμενοι παρά το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι όλο αυτό το διάστημα μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνεχίζουν να προσφέρουν κανονικά την εργασία τους.

Με βάση τα παραπάνω η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας συνεκτιμώντας την όλη κατάσταση που διαμορφώθηκε από τα συμφωνημένα με την εταιρείας, σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε την κήρυξη προειδοποιητικής 24ώρης απεργίας στο Εργοστάσιο της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΪΑΣ με αίτημα: «Καταβολή των δεδουλευμένων μισθών στους εργαζομένους για τους μήνες Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου 2018 του επιδόματος αδείας 2018 αλλά και τις οφειλές που υπάρχουν στους εργαζόμενους από προηγούμενα χρόνια και δεν έχουν καταβληθεί».

Η Απεργία γνωστοποιήθηκε στην εταιρεία την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 24 ώρες πριν την πραγματοποίηση της όπως ορίζει ο Νόμος 1264/84.

Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου μετά την γνωστοποιήσει της απεργίας ο οικονομικός υπεύθυνος της εταιρείας τηλεφωνικά μας ενημέρωσε ότι πραγματοποιήθηκε η καταβολή του μισθού Οκτωβρίου σε όλους τους εργαζόμενους, και ότι η συμφωνία υλοποιήθηκε με μικρή καθυστέρηση και μας ζήτησε να αναστείλουμε την σημερινή ΑΠΕΡΓΙΑ.

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους τονίζει ότι: Έστω και καθυστερημένα η απόφαση της εταιρείας να πληρώσει τον  μήνα Οκτώβριο και κάτω από αυτές τις συνθήκες αποτελεί θετικό γεγονός. Δείχνει την δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι όταν συλλογικά και μέσα από τα Σωματεία διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Περιμένουμε από την εταιρεία να υλοποίηση την συμφωνία και τον Φεβρουάριο με την καταβολή των 2 μισθών, και τον Μάρτιο να συζητήσουμε όπως έχουμε συμφωνήσει τον τρόπο καταβολής των οφειλών για τα προηγούμενα χρόνια.

Για την απλήρωτη εργασία σοβαρές ευθύνες έχει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως και οι προηγούμενες ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. που δεν ψηφίζουν Νόμο που να προβλέπει ότι η απλήρωτοι εργασία θεωρείτε ποινικό αδίκημα για τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και των μετόχων των εταιρειών. Το πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας δεν αντιμετωπίζετε με τα Διοικητικά πρόστιμα της επιθεώρησης εργασίας.
Καλούμε την εταιρεία να πάρει τα αναγκαία μέτρα για να μην δημιουργηθούν νέα χρέη προς τους εργαζόμενους για το έτος 2019 με καθυστερήσεις μισθών.
 Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.