Αρκετοί εργοδότες δεν κατέβαλαν στους εργαζόμενους το Δώρο Χριστουγέννων


Για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες της σκληρής πραγματικότητας που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς από την ασυδοσία των εργοδοτών, η 21η Δεκεμβρίου 2018 ήταν η τελευταία μέρα για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, Δυστυχώς όμως και φέτος διάφορες επιχειρήσεις στο Νομό Φθιώτιδας δεν κατέβαλλαν το δώρο Χριστουγέννων όπως όφειλαν.

Βιομηχανική επιχείρηση που διατηρεί εργοστάσιο παραγωγής στην ΒΙΠΕ Λαμίας, η οποία παρά το γεγονός ότι οφείλει στους εργαζόμενους τους δεδουλευμένους μισθούς του Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2018 αλλά και προηγούμενων ετών, δεν κατάβαλε το Δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους, αφήνοντας τους να περάσουν μαύρες γιορτινές μέρες.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε διάφορους δουλεμπορικούς εργολάβους στην ίδια επιχείρηση οι οποίοι και αυτοί δεν πήραν από τους εργοδότες τους το αντίστοιχο Δώρο Χριστουγέννων.

Για την ασυδοσία των εργοδοτών απέναντι στους εργαζόμενους μεγάλη ευθύνη έχει και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που διατηρεί ακέραιους όλους τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να μας λέει τα ψέματα της για την επιστροφή στην  κανονικότητα, για το τέλος τον μνημονίων κλπ. αλλά οι εργαζόμενοι αυτό που βιώνουν στους χώρους δουλειάς είναι ασυδοσία και καταπάτηση των δικαιωμάτων τους από τους  εργοδότες.

Κανονικότητα για τους εργοδότες – εξαθλιώσει και εκμετάλλευση για τους εργαζόμενους αυτή είναι η πραγματικότητα και κανένας δεν μπορεί να την κρύψει.

Για άλλη μια φορά θέλουμε να επισημαίνουμε: ότι το Δώρο Χριστουγέννων είναι κατάκτηση και δικαίωμα των εργαζομένων, το οποίο κυβέρνηση και εργοδοσία επιδιώκουν να το αφαιρέσουν. Η υπεράσπισή του είναι ζήτημα πρώτης γραμμής για το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.
Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας τις επόμενες ώρες θα υποβάλει καταγγελίες στην αρμόδια υπηρεσία της Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία υποχρεούται να υποβάλει μήνυση στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και να ζητήσει την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας προς τους εργοδότες που δεν έχουν καταβάλει το Δώρο Χριστουγέννων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων να έρθουν άμεσα σε επαφή με το Εργατικό Κέντρο Λαμίας στα γραφεία του Πλατεία Διάκου 1ος όροφος γραφείο 7 ή να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 6986108669.
Εργατικό Κέντρο Λαμίας

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.