καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας καταδικάζει την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν, το πρωί του Σαββάτου, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ – Γαλλία – Αγγλία σε βάρος της Συρίας. Μια επίθεση, που έγινε με την στήριξη και την ανοχή του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που κάνουν... "πως δεν βλέπουν".

 Η συγκεκριμένη επίθεση αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο στο δράμα και το θάνατο που βιώνει ο λαός της Συρίας. Δείχνει ξεκάθαρα πως οι ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, δεν το χουν σε τίποτα να μετατρέψουν σε κόλαση πολέμου την ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να διασφαλίσουν τα κέρδη των εταιρειών πετρελαίου και ενέργειας και των άλλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων.

 Μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, όχι μόνο για τους λαούς της Συρίας και των υπολοίπων κρατών της Μέσης Ανατολής, αλλά και για τον ελληνικό λαό. Ο ενεργειακός πλούτος του Αιγαίου, η διέλευση των αγωγών ενέργειας από τα εδάφη της χώρας μας, η επιθετικότητα της τουρκικής αλλά και της ελληνικής αστικής τάξης και η εμπλοκή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα αμερικανικά και νατοϊκά πολεμικά παιχνίδια, διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σκηνικό για τον εργαζόμενο λαό της χώρας μας.

 Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες. Συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Διαθέτει για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ βάσεις και τα ευρωενωσιακά και νατοϊκά στρατηγεία που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος. Έχει μετατρέψει τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο. Η διαχρονική πολιτική της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" υπηρετεί μονάχα τα μεγάλα συμφέροντα και εμπλέκει τη χώρα και το λαό σε μεγάλες περιπέτειες.

 Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, καλεί τον εργαζόμενο λαό της Φθιώτιδας να καταδικάσει τη νέα επίθεση σε βάρος της Συρίας και να ξεσηκωθεί απέναντι στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία είναι οι πρώτοι που θα θυσιαστούν σε περίπτωση πολέμου αλλά και οι πρώτοι που θα κληθούν να πληρώσουν τις επιπτώσεις ενός "θερμού" επεισοδίου.

 Οι πόλεμοι που διεξάγουν οι ιμπεριαλιστές στη Συρία, τη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, είναι ξένοι προς τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, που δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τους λαούς των γειτονικών χωρών.

 Αυτοί που αποφασίζουν και διατάζουν τους πολέμους, μετατρέποντας τους εργάτες σε "κρέας για τα κανόνια", είναι οι ίδιοι που επιβάλλουν τα μνημόνια και εξαθλιώνουν τους λαούς. Είναι οι ίδιοι βιομήχανοι και τραπεζίτες, που μας θέλουν φτηνούς και χωρίς δικαιώματα εργάτες, που αρπάζουν με πλειστηριασμούς και κατασχέσεις τη φτωχή λαϊκή περιουσία. Είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά.

 Τα ταξικά σωματεία και οι εργαζόμενοι, θα πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Να απαιτήσουν το σταμάτημα των βομβαρδισμών στη Συρία και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες. Να απαιτήσουν την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς και να απομονώσουν τους εθνικιστές και τους χρυσαυγίτες στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές.

 Απαιτούμε:

ü Καμία ελληνική υποστήριξη στις δολοφονικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών ενάντια στο λαό της Συρίας και αλλού.

ü Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.

ü Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

ü Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρώ – νατοϊκές αποστολές στο εξωτερικό. 

ü Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

ü Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

ü Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με τον εργαζόμενο λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ



[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.