ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ώρη ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ... ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 9.30 το πρωί ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ....

Το Συνδικάτο Μετάλλου την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 9.30 το πρωί στην Πλατεία Πάρκου πριν την συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας θα παραχωρήσει συνέντευξή τύπου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.
Από τον Ιούνη, που πραγματοποιήσαμε τις τελευταίες εκλογές έως σήμερα , έχοντας απέναντί μας την Κυβέρνηση , τη ΛΑΡΚΟ , τους εργολάβους και τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, ως Δ.Σ βάλαμε ορισμένους στόχους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ συνολικά.

Παρά τις δυσκολίες δείξαμε πανελλαδικά την κατάσταση που επικρατεί στη ΛΑΡΚΟ, το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών , τις άθλιες εργασιακές σχέσεις όλων των εργαζομένων μόνιμων και στις εργολαβίες, τις άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας , τις πολιτικές ευθύνες για την απαξίωση της ΛΑΡΚΟ.

Σε αυτή την βάση στάλθηκε κείμενο στη Βουλή , στα αρμόδια υπουργεία , στην Επιθεώρηση Εργασίας , στην ΕΜΝΕ , σε όλα τα κόμματα που τεκμηρίωνε τις συνθήκες γαλέρας και ζητούσε παρέμβαση και τοποθέτηση από τους παραπάνω.

Το ΚΚΕ έκανε αναφορά στη βουλή το κείμενο μας. Η ΕΜΝΕ έχει ζητήσει έκθεση από τη ΛΑΡΚΟ για το οργανόγραμμα, τις εργολαβίες  και τα ζητήματα ασφάλειας που βάζουμε. Η Επιθεώρηση Εργασίας έκανε έλεγχο σε εργολάβους και ΛΑΡΚΟ. Με αίτημά μας κάλεσε τη ΛΑΡΚΟ και το Συνδικάτο μας στις 9/11 στην Λαμία για το θέμα των τριετιών και των χρημάτων στις αναβαθμίσεις.

Σε αυτήν την προσπάθεια έπεσε στην αντίληψη μας έκθεση της Επιθεώρησης Εργασίας από το 2010. Η έκθεση είχε προκύψει μετά από κάλεσμα του Σωματείου Χειριστών, της Ομοσπονδίας τους και  έλεγχο που έκανε η Επιθεώρηση στην ΛΑΡΚΟ το 2010  . Η έκθεση  του 2010 λέει ξεκάθαρα πως «οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν στην ΛΑΡΚΟ από το 2007 έως και το Μάιο του 2010  πρέπει να αμείβοντα με την  Επ. Σ.Σ.Ε του 2007 και να παίρνουν τις Τριετίες και τους Β.Μ.». Συγκεκριμένα αναφέρει όλα τα ονόματα των τότε χειριστών της ΛΑΡΚΟ.

Η σημερινή έκθεση της Επιθεώρησης Εργασίας μας λέει πως «τα προβλήματα μας λύνονται με Σύναψη νέας Επ Σ.Σ.Ε και αν δεν μας αρέσει  αρμόδια είναι τα δικαστήρια».

Μετά από αυτήν την αλλαγή θέσεις της Επιθεώρησης προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα όπως:
ü Γιατί η Επιθεώρηση μας έλεγε στην αρχή ότι «δεν έχει ασχοληθεί κανένας με το θέμα και ότι είμαστε το πρώτο Συνδικάτο που το ανοίγουμε και τι κρίμα που έχουν περάσει 10 έτη από το 2007 και δεν μπορεί να τοποθετηθεί»;
ü Γιατί μόλις την ενημερώσαμε πως τον έλεγχο  και την έκθεση του 2010 τα έχουμε στην κατοχή μας, πανικοβλήθηκε, μας είπε ότι «την είχαν ξεχάσει» ενώ και τις δυο εκθέσεις και το 2010 και σήμερα, τις υπογράφουν οι ίδιοι υπάλληλοι;
ü Γιατί η νέα έκθεση δεν βγάζει το ίδιο συμπέρασμα με την παλιά από την στιγμή που εμείς ζητάμε την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για την ίδια χρονική περίοδο , δηλαδή 1/ 1/2007 – 31/5/2010 που ήταν σε ισχύει οι νόμοι για τις ΣΣΕ και η υποχρεωτικά τους;
ü Με ποιο σκεπτικό λογικού, θεωρητικά ανεξάρτητου, νου, η Επιθεώρηση μας λέει σήμερα ότι θα λυθούν τα προβλήματα μας με την σύναψη Ε.Σ.Σ.Ε και αν δεν μας αρέσει αρμόδια είναι τα Δικαστήρια, από την στιγμή που εμείς τεκμηριώνουμε,  η ΛΑΡΚΟ το παραδέχεται, αλλά και η ίδια είχε κάνει έλεγχο και είχε τοποθετηθεί θετικά για τους εργαζόμενους το 2010 σε περίοδο δηλαδή που υπήρχε ΕΣΣΕ, ίσχυαν οι νόμοι για τις ΣΣΕ και παρόλα αυτά η ΛΑΡΚΟ καταπάτησε την εργατική νομοθεσία; Εμείς ζητήσαμε την γνώμη της αρμόδιας υπηρεσίας, αυτή τι λέει για την κατάσταση, το δρόμο των δικαστηρίων των γνωρίζουμε, δεν έχουμε ανάγκη από τέτοιες υποδείξεις.

Είναι εμφανές,  στην νέα έκθεση της Επιθεώρησης υπάρχει παρέμβαση είτε της ΛΑΡΚΟ, δηλαδή του εργοδότη, είτε πολιτική, δηλαδή της Κυβέρνησης που είναι και εργοδότης.

Από αυτήν την σκοπιά το Συνδικάτο μας καταγγέλλει αυτήν την στάση της Επιθεώρησης και όπως και να έχει, επειδή το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό,  ζητάμε μέσα από αυτήν την καταγγελία να τοποθετηθεί το αρμόδιο υπουργείο, η βουλή, κάθε αρμόδιος. Το Συνδικάτο μας άμεσα θα τους στείλει σχετικό φάκελο με τα στοιχεία που διαθέτουμε και τεκμηριώνουν τα παραπάνω.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Αυτό που πρέπει να δούμε όλοι μας είναι το πως δουλεύει  άριστα, ενάντια στους εργαζόμενους, το μαύρο μπλοκ ΛΑΡΚΟ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ – ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ.
Η ΛΑΡΚΟ καταπατά δικαιώματα, οι Κυβερνήσεις τι κάνουν γαργάρα και για το ότι τους διαφεύγει έχουν τους πιστούς τους φίλους για να το μαζεύουν, τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές.

Το γεγονός ότι, το Σωματείο χειριστών, η Ομοσπονδία τους, το Σωματείο εργαζομένων ΛΑΡΚΟ γνώριζαν για την έκθεση της Επιθεώρησης το 2010 και δεν την ανέφεραν ποτέ στους εργαζόμενους αυτό είναι έγκλημα σε βάρος του εισοδήματος μας, σε βάρος του ψωμιού των οικογενειών μας. Έχουν χαθεί 10καδες χιλιάδες ευρώ από τους μισθούς μας, χάνονται μέχρι και σήμερα και κύριοι υπεύθυνοι αποδεικνύετε για άλλη μια φορά πως είναι οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές παρατάξεις, η πέμπτη φάλαγγα των εργαζομένων.

Από αυτό και μόνο το συμβάν οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ πρέπει να τους βάλουν στην θέση τους, να κόψουν κάθε συνδικαλιστικό και πολιτικό δεσμό μαζί τους, να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο μας και μαζικά, δημοκρατικά να αποφασίσουμε τα παραπέρα βήματα μας.


Από αυτήν την σκοπιά τονίζουμε την αξία που έχει η συμμετοχή στην απεργία στις 14/12/2017 και η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που συμμετέχει και το Συνδικάτο μας ,Πλατεία Πάρκου Λαμία  στις 10:00. 
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.