Όλοι στην μάχη της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 14 Δεκέμβρη

Συγκέντρωση πλατεία Πάρκου στις 10 πμ.
Συναδέλφισσα , συνάδελφε.
Πάρε θέση μάχης για την επιτυχία της πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας στις 14 Δεκεμβρίου. 
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει προς ψήφιση το νέο κρατικό προϋπολογισμό. Έναν προϋπολογισμό που είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για να  εξασφαλίσουν την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία τους. Έναν προϋπολογισμό που έρχεται να προσθέσει ακόμα περισσότερα βάρη στη πλάτη των εργαζομένων αφού εκτινάσσει ακόμα περισσότερο την άμεση και έμμεση φορολογία της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων
Είναι έτοιμοι να ψηφίσουν το νέο συνδικαλιστικό νόμο για να βάλουν ακόμα περισσότερα εμπόδια στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να το δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο στην οργάνωση της πάλης ενάντια σε αυτή την αντεργατική πολιτική.  Σε αυτή την κατεύθυνση προσπάθησαν νύχτα να φέρουν την απαράδεκτη τροπολογία η συγκυβέρνηση για να βάλουν εμπόδια στην προκήρυξη των απεργιών και την απέσυραν άρον άρον κάτω από την άμεση αντίδραση των ταξικών δυνάμεων.
Θέλουν να ξεμπερδέψουν τελείως με το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Την ίδια στιγμή που οι ντίλερ των επιχειρηματιών ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ διαφημίζουν εντός και εκτός της χώρας το ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον με εργαζόμενους ¨καθαρούς¨ από στοιχειώδη δικαιώματα, προσφέροντας δεκάδες φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, προετοιμάζοντας την ανάπτυξη τους. Θέλουν να βάλουν στο χέρι τα σωματεία και τη δράση τους, να βάλουν νέα εμπόδια στο δικαίωμα να συζητάμε μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανωνόμαστε, να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και τις αποφάσεις των σωματείων.
Σήμερα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία η καλύτερη οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να ικανοποιεί τις δικές μας ανάγκες και που θα προστατεύει τα δικαιώματα μας, το μισθό μας, τα ωράρια μας. Που δεν θα επιτρέπει στους εργοδότες να κάνουν λάστιχο τις ζωές μας.
Ειδικά για το χώρο του εμπορίου οι μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι τρίβουν τα χέρια τους αφού βλέπουν ότι μαζεύουν ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας, ειδικά ενόψει των εορτών καλούμαστε να δουλέψουμε μέχρι τις 14 του Γενάρη 4 Κυριακές, θέλουν κάθε μέρα τα μαγαζιά ανοιχτά!!!
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ. Καλούμε τον κάθε συνάδελφο, την κάθε συναδέλφισσα να αναλογιστεί τη ίδια του τη ζωή, την καθημερινότητα, το μέλλον του. Να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα για το τι φταίει που η κατάσταση για το λαό και τη νεολαία πάει από το κακό στο χειρότερο.
Αξίζει να σκύβουμε το κεφάλι και να δεχόμαστε το ένα μέτρο πίσω από το άλλο, ώστε να έχουμε απλά τη δουλειά μας αλλά να μην μπορούμε να ξεμυτίσουμε από το σπίτι μας, όταν οι τσέπες μας είναι άδειες;
Αξίζει να μην μιλάμε όταν ενόψει διάφορων προσφορών (βλέπε black FRIDAY, λευκές νύχτες) να τσαλαπατάν το ωράριο μας και στο τέλος όταν κάνουμε ταμείο βλέπουμε ότι έχει μείνει μόνο κούραση και ταλαιπωρία για εμάς και την ίδια ώρα τα μεγάλα πολυκαταστήματα τρίβουν τα χέρια τους για τα υπερκέρδη τους;
Αξίζει να τους αφήνουμε να καταργούν πλήρως το ωράριο μας βάζοντας μας για δουλειά τις Κυριακές, χάνοντας ακόμα και αυτόν τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχουμε για εμάς, τις οικογένειες μας και τους φίλους μας, όταν γνωρίζουμε ότι ο λαός πεινάει και δεν του περισσεύει μία, απλά και μόνο για να κερδίζουν οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων με τις προσφορές τους;
Εμείς λέμε συνάδελφοι ότι δεν αξίζει αυτό το μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
Μας αξίζουν πολλά περισσότερα από ένα πιάτο φαί που μας προσφέρει ο μισθός μας. Μας αξίζουν πολλά περισσότερα από το να αναμένουμε με άγχος αν θα πάρουμε το μέρισμα ή όχι, αν θα περιμένουμε λες και παίζουμε σε τυχερά παιχνίδια να μας κάτσει η μπίλια από τη λοταρία που έφερε αυτή η κυβέρνηση για να τρέφουμε ελάχιστες ελπίδες ότι ίσως κάποια στιγμή πάρουμε τα 1000 ευρώ.
Μας αξίζει να έχουμε μισθούς τέτοιους που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, για σίτιση, στέγαση ψυχαγωγία, πολιτισμό. Μας αξίζει να μπορούμε με το μισθό μας να κάνουμε διακοπές για να αναπληρώνουμε δυνάμεις.
Μας αξίζει να έχουμε σταθερό ωράριο, 8ωρο – 5ήμερο – 40ωρο, συνεχόμενο και όχι η μερική απασχόληση. Τις Κυριακές να τις έχουμε για ανάπαυση.
Μας αξίζει να μπορούμε να σπουδάζουμε τα παιδιά μας και όχι να τους κόβουμε τα φτερά τους επειδή δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις σπουδές τους.
Αλλά για να έχουμε όλα αυτά που μας αξίζουν πρέπει να δείξουμε την δύναμη μας. Οργανωμένα, συλλογικά, αποφασιστικά απέναντι σε όλους όσους λυμαίνονται τον ιδρώτα μας, το κόπο μας. Γι αυτό το λόγο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία  να κάνουμε αρκετοί από εμάς το πρώτο βήμα. Να γραφτούμε στο σωματείο. Να συμμετέχουμε, να πάρουμε μέρος στην απεργία διεκδικώντας μαζί με το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα:
Ø  Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό με ταυτόχρονη κατάργηση του αίσχους των 586 ευρώ και 511. Κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ.
Ø Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
Ø Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
Ø Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
Ø Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.