ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ - ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ

Τα παραπάνω θα μπορούσε να είναι ένας διάλογος της καθημερινότητας ενός από εμάς που δουλεύουμε στο εμπόριο. Εμείς ξέρουμε καλύτερα απ’ όλους τι σημαίνει ελαστική μορφή απασχόλησης. Εμείς ξέρουμε καλύτερα απ’ όλους τι σημαίνει να μην έχεις σταθερό ωράριο, 8ωρο με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι τα αφεντικά θέλουν να μας κάνουν «λάστιχο». Να μας τεντώσουν τόσο τις σχέσεις εργασίας, όσο και τις ζωές μας για να χωράνε στα δικά τους μέτρα, στις δικές τους ορέξεις, «για τις ανάγκες της επιχείρησης» μας λένε. Αυτές όμως οι ανάγκες τους, η ανάγκη δηλαδή να βγάλουν όσο γίνεται περισσότερα κέρδη από την δική μας εργασία, απαιτεί το τσάκισμα συνολικά των δικαιωμάτων μας. Αυτές οι ανάγκες βρίσκονται κόντρα στις δικές μας ανάγκες για να ζήσουμε με καλύτερους όρους, με μισθούς που δεν θα τελειώνουν μετά από μια εβδομάδα, με εργασιακές συνθήκες ανθρώπινες.
Ετοιμάζουν καινούρια σφοδρή επίθεση
Πάρε θέση μάχης – δώσε την απάντηση που τους ταιριάζει
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύεται ο πιο καλός υπηρέτης τους. Παίρνει την φόρα που είχαν οι προηγούμενες και πάει την επίθεση ένα βήμα παραπέρα.
Αυτή η κυβέρνηση, ανήμερα των μεγάλων απεργιακών πρωτομαγιάτικων συγκεντρώσεων σε όλο τον κόσμο, άνοιξε την πόρτα διάπλατα – που την είχαν αφήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μισάνοιχτη - για την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Αντί να την κατοχυρώσει νομοθετικά, την καταργεί, ανοίγοντας το δρόμο για δουλεία 7 ημέρες την εβδομάδα, ικανοποιώντας τους πόθους των επιχειρήσεων.
Μπορείς συνάδελφε και συναδέλφισσα να δουλεύεις ασταμάτητα, κάθε μέρα, χωρίς καμιά ανάπαυση;
ΑΥΤΟΙ λένε ότι μπορείς - ΕΣΥ τι θα τους απαντήσεις;
Δύο επιλογές έχουμε: Η μία είναι να μην κάνουμε τίποτα, να μας πάρει από κάτω η απογοήτευση, η μοιρολατρία και να μείνουμε θεατές στο γκρέμισμα των ζωών μας. Είναι σαν να τους λέμε: χτυπάτε, αντέχουμε κι άλλο. Η άλλη είναι να σφίξουμε τα δόντια μας και τις γροθιές μας και να αγωνιστούμε. Να διεκδικήσουμε την ζωή που έχουμε εμείς ανάγκη. Να πιάσουμε το χέρι του συναδέλφου μας και να οργανώσουμε συλλογικά τον αγώνα μας. Αυτή η απάντηση είναι που τους τρομάζει πιο πολύ.
 Διαλέγουμε το δεύτερο, τον δρόμο που ταιριάζει στην δική μας ζωή.
Σε πολλούς συναδέλφους κρέμεται στα χείλια τους η φράση «κάτι πρέπει να γίνει». Να πάρουμε αυτές τις λεξούλες που σιγοβγαίνουν από τα στόματά μας και να τους δώσουμε υλική υπόσταση, να τα κάνουμε πράξη.
Πώς θα γίνει αυτό; Ήρθε η ώρα συνάδελφε να γίνεις μέλος του σωματείου σου.
 Όλα τα παραπάνω αποτελούν έναν καλό λόγο για να κάνεις το βήμα και να ενταχθείς. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Κάθε μέρα που περνάει, τα αφεντικά και οι κυβερνήσεις τους σου ετοιμάζουν κάτι καινούριο, γίνονται πιο δυνατοί. Είτε το βαφτίσουν μνημόνιο, είτε το πούνε συμφωνία, είναι μέτρα που θα χτυπήσουν τα δικά μας κορμιά και των παιδιών μας.
Η επίθεσή τους δεν μας αφήνει περιθώριο να μας βρει απροετοίμαστους, ανοργάνωτους. Αν μείνουμε ο καθένας μόνος του η κατάσταση θα χειροτερεύει. Αν όμως γίνουμε ΕΝΑ, μπορούμε να τους ανατρέψουμε, να αποκρούσουμε τα νέα μέτρα είτε τα ψηφίσουν στην βουλή είτε όχι. Στο βαθμό που οργανωνόμαστε θα φανερώνεται η τεράστια δύναμη που έχουμε οι εργαζόμενοι, συνολικά η τάξη μας.
Χρειάζεται να αναλογιστεί ο κάθε ένας από εμάς ποια ήταν η στάση του όταν περνούσε αυτή τη θύελλα μέτρων, πόσο προσπάθησε να τα εμποδίσει. Να σκεφτεί ο κάθε ένας από εμάς πόσο δυσκόλεψε ή έκανε τη ζωή των εργοδοτών και της κυβέρνησής τους πιο εύκολη όταν έκοβαν τους μισθούς, τις συντάξεις, όταν οι συνάδελφοί μας έχαναν την δουλειά τους.
Να σκεφτεί ο κάθε ένας από εμάς τι θα κάνει τώρα, όχι αύριο, που βρισκόμαστε μπροστά σε ακόμα μια μεγάλη επίθεση στα δικαιώματά μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι έτοιμη να νομοθετήσει νέα μείωση στο αφορολόγητο έτσι ώστε να πληρώνουν ακόμα και αυτοί που παίρνουν 400 ευρώ το μήνα. Προχωράει ακόμα περισσότερο τις ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια, στα λιμάνια, τα αεροδρόμια, έτσι ώστε τα κοράκια των πολυεθνικών να μπορούν να βγάλουν περισσότερα κέρδη. Είναι έτοιμη να απελευθερώσουν τις ομαδικές απολύσεις ούτως ώστε τα μονοπώλια να μπορούν να διώχνουν τους εργαζόμενους ακόμα πιο εύκολα αλλά και να προσλαμβάνουν ύστερα ακόμα πιο φθηνούς εργαζόμενους. Θα φέρουν νέο νόμο ενάντια στα σωματεία για να τα εμποδίσουν στην προσπάθεια που κάνουν για οργάνωση του αγώνα ενάντια σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική.
ü  Θα τους αφήσουμε να ισοπεδώσουν την ζωή μας;
ü  Θα τους αφήσουμε να κλέβουν τον ιδρώτα και το αίμα μας, για να τα δώσουν νέες επιδοτήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο μέσα από τα πρωτογενή πλεονάσματα;
ü  Ή θα σηκώσουμε το κεφάλι και θα πούμε ως εδώ. Φτάνει πια.
Οργανώνομαι στο σωματείο μου, παίρνω μέρος στις μαζικές διαδικασίες του, στις γενικές συνελεύσεις. Κάνω το βήμα και συμμετέχω στις απεργιακές συγκεντρώσεις και την Κυριακή 7 Μαΐου που είναι τα εμπορικά ανοιχτά αλλά και στην πανελλαδική απεργία στις 17 Μαΐου ή όταν κατατεθούν τα μέτρα στη βουλή, ενάντια σε όλη αυτή την επίθεση. 
Ο οργανωμένος, μαζικός και σωστά προσανατολισμένος αγώνας των εργαζομένων είναι ο μόνος μονόδρομος που υπάρχει για εμάς αλλά είναι και το μόνο που φοβούνται οι επιχειρήσεις. Γι' αυτό έκανε πίσω η εταιρεία H&M στην Αθήνα και δεν πέρασε τις νέες ατομικές συμβάσεις. Αυτό φοβούνται οι εργολάβοι όπως της εθνικής οδού όπου μετά από παρέμβαση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας πλήρωσε τα δεδουλευμένα που χρώσταγε στο προσωπικό του.
Το δικό μας δίκιο θα κριθεί στο δρόμο του αγώνα, κανένας σωτήρας δεν υπάρχει, κανένα αστικό κοινοβούλιο και κανένα αστικό δικαστήριο δεν θα μας υπερασπιστεί αν εμείς δεν μπούμε μπροστά, μέσα στους χώρους δουλειάς πρώτα και κύρια εκεί που ζούμε την εκμετάλλευση, αλλά και στην γειτονιά αφού η ζωή και τα βάσανά της συνεχίζουν να υπάρχουν.
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΣΟΥ
ΠΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ
ü  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ 10:30 πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ.
ü  ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΜΠΤΗ 18/05/2017 07:00 μ.μ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟΥ.
ü  ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/05/2017 09:10 μ.μ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛ.ΔΙΑΚΟΥ.


Το ΔΣ
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.