Ανακοίνωση εν όψει του 3o εκλογοαπολογιστικού ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ - ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

 


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

3o εκλογοαπολογιστικό ΣΥΝΕΔΡΙΟ -  ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Πολιτιστικό κέντρο Λαμίας Λεωνίδου 9-11, έναρξη εργασιών 9:00 το πρωί

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΟΠΛΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας έχει αποδείξει στην πράξη και με την στάση του ότι στέκεται αταλάντευτα στο πλευρό των εργατών, των σωματείων, στον αγώνα που δίνουμε για τα δικαιώματα μας, για να μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει.  Καταθέτει όλες του τις δυνάμεις στην οργάνωση της εργατικής τάξης, στην δημιουργία νέων σωματείων, εκεί που βρίσκεται η ελπίδα και η δυνατότητα για να σηκώσει ο εργάτης κεφάλι και να διεκδικήσει συλλογικά και ενωτικά τα συμφέροντά του, απέναντι σε αυτούς που του μαδάνε την ζωή και του κλέβουν τον ιδρώτα. Οργανώνει αγώνες σε κλάδους και σε χώρους δουλειάς, εκφράζει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του στον λαό που πλήττεται από φυσικές καταστροφές, από τους πλειστηριασμούς, για να γίνει πράξη το “κανένας μόνος του”.

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας το τελευταίο διάστημα:

·  Μπήκε μπροστά στην οργάνωση κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων για αύξηση των μισθών και των δικαιωμάτων, για την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, για την υπογραφή ΣΣΕ, ενάντια στην απληρωσία, τις απολύσεις, την ακρίβεια και την φοροληστεία , ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικικών.

·  Οργάνωσε απεργίες ενάντια σε αντεργατικά εκτρώματα για να μην ζούμε σαν σκλάβοι του σήμερα.  Ήταν εκεί, σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί το λαό και  συνέβαλε στον συντονισμό δυνάμεων και φορέων τόσο του Νομού όσο με τα συνδικάτα και τα Εργατικά Κέντρα όλης της Ελλάδας.

·  Στάθηκε στο πλευρό του πολύχρονου και τιτάνιου αγώνα των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ, που με όπλο την αλληλεγγύη  συνεχίζουν μέχρι και σήμερα ακούραστα να κρατάνε την φωτιά στα χέρια τους και να στέκονται όρθιοι. Αγώνας – φάρος για όλους τους εργάτες της χώρας.

·  Πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη,συντόνισε τα βήματα με φοιτητές, μαθητές και χιλιάδες λαού, για να μην θαφτούν οι αιτίες, για να πληρώσουν οι ένοχοι, επιλέγοντας την ζωή μας κόντρα στα κέρδη των λίγων.

·  Έβαλε μπροστά στις διεκδικήσεις τα ζητήματα της υγείας του Λαού -ακόμα και μέσα στην έξαρση της πανδημίας-  για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη στελεχωμένα και εξοπλισμένα Νοσοκομείο Λαμίας και Κέντρα Υγείας, κόντρα στην διαλυτική κατάσταση που επικρατεί μέχρι και σήμερα, με την υγεία να θεωρείτε εμπόρευμα.

·  Συνέβαλε στον αγώνα για την δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση, για τα σχολεία των παιδιών μας, μαζί με μαθητές και καθηγητές κόντρα στην αντιεκπεδευτική πολιτική που κατηγοριοποιεί τα παιδιά μας και μας κοιτάει στην τσέπη.  Ταυτόχρονα οργάνωσε Δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης για μαθητές, δημιουργώντας μαζί με εθελοντές εκπαιδευτικούς το Λαϊκό Φροντιστήριο για τα παιδιά οικογενειών με αυξημένες οικονομικές δυσκολίες.

·  Έκανε πράξη την ζωντανή αλληλεγγύη  σε πρόσφυγες, σε σεισμόπληκτους και πυρόπληκτους από τις φωτιές στην βόρεια Εύβοια μέχρι τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία.

·  Οργάνωσε διαδηλώσεις ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σφάζουν λαούς και ληστεύουν χώρες, σπέρνουν τον όλεθρο, απαιτώντας να απεμπλακεί η Ελλάδα από αυτούς τους σχεδιασμούς, που η κυβέρνηση σπαταλάει χρήμα  και θέτει σε κίνδυνο το λαό για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Τα παραπάνω παραδείγματα δείχνουν πως όποιος αγώνας σηκώθηκε στην πόλη μας και τον Νομό μας, το ΕΚ Λαμίας ήταν εκεί, με τις δυνάμεις του, με την συμμετοχή των σωματείων του.

Πάντα σε σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους με τις κυβερνήσεις τους, με τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό που τον έχουν του χεριού τους. Απέναντι σε αυτούς που τα κάνουν πλακάκια με τους εκμεταλλευτές μας, εκφυλίζουν το συνδικαλισμό με σωματεία σφραγίδες και πλαστές υπογραφές για να εκλέγουν μαϊμού αντιπροσώπους στη ΓΣΣΕ, φτιάχνοντας μια πλειοψηφία που είναι ανύπαρκτη στις διεκδικήσεις και μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Αυτή είναι η συμβολή του Εργατικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, εξαφανισμένο από αγώνες, συμβιβασμένο με τους στόχους της εργοδοσίας και την γραμμή της κυβέρνησης που λέει θα διεκδικείτε τόσο όσο δεν θα θίγονται τα κέρδη των ομίλων (αντοχές της οικονομίας το λένε).

Εμείς στον αντίποδα,  δίνουμε και θα δίνουμε το χέρι σε κάθε εργάτη και εργάτρια που σηκώνεται, σε κάθε σωματείο που διεκδικεί και αγωνίζεται, οργανωμένα και συλλογικά.

Έτσι θα συνεχίσουμε, 

με περισσότερες Δυνάμεις - με μεγαλύτερη οργάνωση.

Το 3ο Εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του ΕΚΛ, είναι μια ζωντανή διαδικασία, κορυφαία συλλογική διεργασία της εργατικής τάξης του Νομού, για να εκτιμήσουμε την δράση μας, να μάθουμε από την πείρα μας, αλλά και να οργανώσουμε τους επόμενους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, τις άμυνες μας στην νέα επίθεση της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας, την αντεπίθεση της εργατιάς.

Γι αυτόν το λόγο κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους εργατοϋπαλλήλους , στους τίμιους ανθρώπους που παλεύουν για το μεροκάματο, στους  συλλογικούς φορείς και σωματεία να συμμετέχουν ενεργά στο Συνέδριο της εργατικής τάξης του Νομού μας. Να συμμετέχουν στην συζήτηση, να συμβάλουν στις αποφάσεις, να περπατήσουμε μαζί στις αυριανές μάχες. Αυτή είναι η δύναμη που έχουμε, μπορούμε και πρέπει να την ψηλώσουμε παραπάνω γιατί το “αύριο” που φτιάχνει η κυβέρνηση με τα αφεντικά τους είναι σκληρό.

Ήδη η Κυβέρνηση έφερε στη διαβούλευση το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που τσακίζει παραπέρα τον εργάσιμο χρόνο ,τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματά μας.Τορπιλίζει τη πενθήμερη εργασία, ειδικά στις επιχειρήσεις της βιομηχανίας, νομιμοποιεί και εμπεδώνει την εργασία σε τουλάχιστον δύο εργοδότες και μέχρι 13 ώρες τη μέρα, ενισχύει παραπέρα την «ευελιξία» με τις συμβάσεις «μηδενικών ωρών», διευκολύνει τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ενώ εντείνει και τη καταστολή των αγώνων και της απεργίας, καθώς η περιφρούρησή της αντιμετωπίζεται ως έγκλημα καθοσιώσεως.

Έχουμε περισσότερη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε, με περισσότερα σωματεία, ενωμένοι και οργανωμένοι, συντονισμένα, με πιο δυνατό το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

 

 

Όλοι και όλες στο

3ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας

17 Σεπτέμβρη, στην αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου Λαμίας (Λεωνίδου 9-11)

Έναρξη εργασιών 9:00 το πρωί

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.