Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Φθιώτιδας στις 3 Νοέμβρη 2018


Το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων & Ποτών  Φθιώτιδας  προσπαθεί να αποτελέσει το αποκούμπι κάθε εργαζόμενου, Έλληνα ή Μετανάστη,  απέναντι στην εργοδοσία και τα συνδικαλιστικά της στηρίγματα, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις που ρημάζουν τη ζωή μας. Να είναι στήριγμα κάθε εργαζόμενης και εργαζόμενου του κλάδου για να διεκδικήσει το δίκιο του.

Παλεύουμε για ένα  Συνδικάτο μαζικό, μαχητικό. Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να συμμετέχει, με την εγγραφή στο Συνδικάτο, στη προσπάθεια που κάνουμε να ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Μας θέλουν φτηνότερους, υποταγμένους στα κέρδη τους. Μας θέλουν ανοργάνωτους, για να μη διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας.

Με τον αγώνα μας  παλεύουμε  να έχουμε  κατακτήσεις, να αποτρέψουμε τα χειρότερα, να σταματήσουμε αντεργατικές επιδιώξεις. Παλεύουμε για  να μην κατασχεθούν σπίτια συναδέλφων, να μην κοπεί το ρεύμα, να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αυτοί που ήταν άνεργοι. Για να ληφθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, να χορηγηθούν μέσα ατομικής προστασίας.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Εμείς παράγουμε, εμείς είμαστε αυτοί που δημιουργούμε τον πλούτο και η μεγαλοεργοδοσία είναι που μας κλέβουν "νόμιμα", για να κερδίσουν περισσότερα, για να ανταγωνιστούν ο ένας τον άλλον, έχοντας πάντα θύματα εμάς τους εργάτες και τις οικογένειές μας. Αυτοί θησαυρίζουν μέχρι και για τα τρισέγγονά τους και εμείς δουλεύουμε,  σακατευόμαστε, ίσα-ίσα για να συντηρούμε τις δυνάμεις μας, ώστε να ξαναπάμε για δουλειά.

Θέλουν να μας πείσουν πως είμαστε "συνέταιροι", εργάτες και αφεντικά. Τους λέμε: Αν είμαστε συνεταίροι, τότε να δουλεύουν αυτοί 12ωρο ή να είναι αυτοί άνεργοι ή με εκ περιτροπής, να απολύονται αυτοί και να παίρνουμε και εμείς  από τα κέρδη.

Οργανωθείτε στο χώρο δουλειάς σας. Η πραγματική δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση στους χώρους δουλειάς,  με τη δραστηριοποίηση όλο και περισσότερων εργαζομένων, με ταξικό πλαίσιο πάλης.

Στους εργασιακούς χώρους που είμαστε οργανωμένοι και όχι ο καθένας μόνος του,  είτε με επιτροπή του κλαδικού, είτε απλά υπάρχουν μέλη στο κλαδικό, εκεί μπορούμε και να αντιμετωπίζουμε την επίθεση της εργοδοσίας – κυβέρνησης αλλά και να διεκδικούμε.

Για να μας βλέπουν ως εφιάλτη στον ύπνο τους όλοι αυτοί που μας κλέβουν τον ιδρώτα, που μας πετάνε στην ανεργία, δηλαδή οι βιομήχανοι, η εργοδοσία, η κυβέρνησή τους και τα κόμματά τους.
Το Συνδικάτο είναι το σπίτι μας, είναι το όπλο μας. Γι' αυτό σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Εμπρός, όλοι στη μάχη!

1.  Συμμετέχουμε στην απεργία στις 14 Νοέμβρη που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, μαζί με Εργατικά Κέντρα , Ομοσπονδίες , Σωματεία σε όλη την Ελλάδα.
2.  Γυρίζουμε την πλάτη ,στις πουλημένες εργοδοτικές- κυβερνητικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ ή όποιο όνομα παίρνουν κάθε φορά για να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους,  στο νόθο – διασπαστικό ΕΚΠΕΦ. Δεν περιμένουμε τίποτα απ αυτούς.
3.  Κάνουμε υπόθεση δική μας την ενίσχυση του Σωματείου και την απεργιακή κινητοποίηση στις 14 Νοέμβρη.

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση
του Σωματείου  στις 3 Νοέμβρη 2018
Πολιτιστικό Κέντρο Τραγάνας στις 7.00 μ.μ.

ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ!
ΜΑΧΗΤΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥΣ


[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.