Όλοι στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λαμίας στις 7 Απρίλη - Κλιμακώνουμε τον αγώνα μαζικά, αποφασιστικά, μαχητικά


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΠΑΡΚΟΥ
 Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι,
Η πολιτική εξόντωσης και εξαθλίωσης των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων που ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η Ε.Ε δεν έχει σταματημό. Η νέα αξιολόγηση, στα πρότυπα των προηγούμενων, σηματοδοτεί την περαιτέρω κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης όπως ορίζουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι κεφαλαιοκράτες για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, τα συμφέροντα τους. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα όπως η παραπέρα μείωση του αφορολόγητου και νέες περικοπές στις συντάξεις και στους μισθούς που θα αποφέρουν επιπλέον κέρδη στο κεφάλαιο.
Έχουν συμφωνήσει και θα προχωρήσουν:
Ø Στη μείωση του αφορολόγητου ορίου, που θα επιβαρύνει με αύξηση της φορολογίας μισθωτούς και συνταξιούχους και θα φέρει νέα δραματική μείωση του ήδη πενιχρού εισοδήματος.
Ø Σε νέες μειώσεις σε μισθούς, σε νέες μειώσεις στις συντάξεις με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, την εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων, με ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, με τον υποκατώτερο μισθό, με μόνιμους «κόφτες».
Ø Στην αύξηση της ανεργίας με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Ø Σε νέες ιδιωτικοποιήσεις.
Ø Στο τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στην απεργία με αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο.
Ø Στη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που επιβάλλουν εργασιακό καθεστώς ζούγκλας για τους εργαζόμενους, φορολογικό παράδεισο κι άλλα προνόμια για το κεφάλαιο.
Το τελευταίο διάστημα γίνεται μεγάλος λόγος για τα αντισταθμιστικά μέτρα. Σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, να κοροϊδέψουν το λαό αφού αποκρύβουν τον πραγματικό ρόλο των μέτρων που θα πετσοκόβουν συντάξεις, μισθούς, επιδόματα και θα αρπάζουν από τους εργαζόμενους δίνοντας απλόχερα στο κεφάλαιο. Ενώ θα «επιστρέφουν» στο λαό, ως αντιστάθμισμα, ψίχουλα. Τρανταχτό παράδειγμα για το τι εννοεί η κυβέρνηση είναι και το ΕΚΑΣ όπου οι σημερινοί δικαιούχοι  θα χάσουν 2,4 δισ. Ευρώ μέχρι το 2019 και σαν «αντιστάθμισμα» η κυβέρνηση θέσπισε μέτρα και ψευτοπαροχές, ύψους 50 εκατ. ευρώ σε διάφορα προγράμματα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση είναι εξάλλου και τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που ουσιαστικά εξασφαλίζουν φτηνό εργατικό δυναμικό στους εργοδότες και όχι απλώς δεν μειώνουν την ανεργία αλλά την συντηρούν και την ανακυκλώνουν.
Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τη νέα εξαπάτηση με «τα μέτρα και αντίμετρα»!
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό από τη νέα συμφωνία και από τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που ουσιαστικά συναινούν και συμφωνούν στη νέα σφαγή, αυτό έδειξε εξάλλου και η συνάντηση που είχαν στις 20 Μάρτη με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την Εθνική Σύμβαση Εργασίας που ουσιαστικά θέλουν τους εργαζόμενους να μάθουνε να ζούνε με τα ψίχουλα.
Έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε. Ανασυντάσσουμε το κίνημά μας, κάνουμε στην άκρη τους ανθρώπους της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα!
Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας από την ίδρυση του έχει σκοπό να μπει μπροστά στα μεγάλα και μικρά προβλήματα των εργαζομένων και των ανέργων του Νομού τα οποία με την νέα συμφωνία που ετοιμάζει η κυβέρνηση θα οξυνθούν ακόμα περισσότερο.
Απαιτούμε την κατάργηση των νέων μέτρων που εκβιαστικά σε συμπαιγνία με τους «δανειστές» ετοιμάζει η κυβέρνηση. Απαιτούμε την ανάκληση όλων των απωλειών των μνημονίων. Σε αυτή την κατεύθυνση καθημερινά πραγματοποιούμε  παρεμβάσεις για προβλήματα που οξύνονται ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο διεκδικώντας:
Ø Να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και να πληρώνονται κανονικά οι εργαζόμενοι, στην FERRO, στην ΝΕΑ ΟΔΟ, στους ΔΗΜΟΥΣ, στα κατασκευαστικά έργα ΕΡΓΟΣΕ, Ε 65, το σχολείο που κατασκευάζετε στο ΠΑΓΚΡΑΤΙ.  
Ø Για την κατάργηση των εργολαβιών και την ενσωμάτωση των εργαζόμενων απ΄ ευθείας  στην ΛΑΡΚΟ, στους ΔΗΜΟΥΣ, στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ με πλήρη και σταθερή απασχόληση.
Ø Για  την άμεση επαναπρόσληψη των έξη (6) απολυμένων  στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ.
Ø Ενάντια στις ευέλικτες μορφές απασχόλησης που εφαρμόζουν  η ΤΣΙΠΙΤΑ, ο ΛΑΤΖΗΣ, οι ΙΧΘΙΟΚΑΛΙΕΡΓΙΕΣ, τα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας.
Ø Ενάντια στους πλειστηριασμούς ακινήτων της λαϊκής οικογένειας για χρέη στην εφορία, τράπεζες, κλπ.
Ø Λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση του 16ου Δημοτικού Σχολείου, άμεση εκκίνηση των διαδικασιών για την κατασκευή κτηριακού συγκροτήματος ικανού να  καλύψει τις ανάγκες του Τμήματος Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ευθύνη και χρηματοδότηση του Υπουργείου Παιδείας.
Ένα δρόμο έχουμε:
Να πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας και να παλέψουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας, που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Να βαδίσουμε στον ίδιο δρόμο με όσους βασανίζονται από την κυριαρχία των μονοπωλίων στις ζωές μας, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες τη φτωχή αγροτιά. Να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία!
Κανένας εργαζόμενος μην μείνει θεατής στην ίδια του τη ζωή!
Οργάνωση της πάλης μας ενάντια στα βάρβαρα μέτρα.
 Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΠΑΡΚΟΥ
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.