ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



 


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΚΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, με αφορμή την κουβέντα που έχει ξεκινήσει με αφετηρία το γεγονός ότι μπήκαν κάποια χρήματα στην προπληρωμένη κάρτα {μαύρη κάρτα} και τη μουρμούρα που έχει αρχίσει μεταξύ των εργαζομένων, γιατί βλέπουνε ότι υπάρχει ένας διαχωρισμός και στα ποσά τα οποία δόθηκαν αλλά και σε ποιους δόθηκαν,  Θέλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι  σαν ΔΣ πιστεύουμε ότι τα 100 ευρώ το χρόνο, δεν λύνουν κανένα πρόβλημα σε κανένα εργαζόμενο εάν δεν έχουνε μόνιμο χαρακτήρα και αν δεν διασφαλίζονται μέσα από μία ΣΣΕ. Την ιδία στιγμή που τα καύσιμα, η ενέργεια, το ρεύμα, τα σούπερ μάρκετ εξανεμίζουν το μισθό ενός εργαζόμενου τα 100 ευρώ είναι σταγόνα στον ωκεανό .

 Στο επόμενο διάστημα συνάδελφοι θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες, τέτοιες ώστε να ανοίξει ένας δρόμος για υπογραφή ΣΣΕ και θα καλέσουμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια ώστε  από κοινού  επιχειρησιακό σωματείο, κλαδικό σωματείο και εργαζόμενοι να διαμορφώσουμε Πλαίσιο πάλης και διεκδίκησης για υπογραφή ΣΣΕ. Σε αυτή την προσπάθεια θα κάνουμε κάλεσμα και στους συναδέλφους στη ΧΑΡΤΕΛ, γιατί και αυτοί ανήκουν πλέον στον ίδιο όμιλο και θα πρέπει να υπάρχει κοινή γραμμή πλεύσης.

Ενημερωτικά να πούμε, ότι  αρκετά σωματεία σε επιχειρήσεις του κλάδου μας, είτε έχουν υπογράψει  ΣΣΕ οι οποίες προβλέπουν αυξήσεις ή βρίσκονται στη διαδικασία διαπραγματεύσεις για υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Θα πρέπει να διαμορφώσουμε ένα τέτοιο Πλαίσιο πάλης που θα διασφαλίζει τα αιτήματα μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·        Τη μόνιμη και σταθερή εργασία και το οκτάωρο .

·         Κανείς εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από 750 ευρώ και ο μισθός να διαμορφώνονται από κει και πάνω σύμφωνα με το χρόνο υπηρεσίας προϋπηρεσίας του καθενός.

·         Επίδομα γάμου για όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι είναι παντρεμένοι.

·         Οποιαδήποτε υπερωρία να είναι πληρωμένη και όχι όπως προβλέπει ο νέος νόμος αίσχος Χατζηδάκη, που προβλέπει η υπερωρία να πληρώνετε με ρεπό, όταν και όπως θέλει ο εργοδότης. Αυτόν το νόμο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να τον κάνουν κουρελόχαρτο και να μην αναγνωρίσουν την ύπαρξή του

·        Η οποιαδήποτε παροχή από πλευράς επιχειρήσεις θα δίνετε το ίδιο σε όλους τους εργαζόμενους και θα έχει μόνιμο χαρακτήρα.                    

Tο ΔΣ

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.