Στηρίζουμε την απεργία και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στις προβλήτες II και III της «Cosco»

Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στις προβλήτες II και III της «Cosco»

Την απεργία και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στις προβλήτες II και III της «Cosco» στο λιμάνι του Πειραιά στηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας, τονίζοντας ότι «τώρα η εργατική τάξη να δώσει απάντηση στην πολυεθνική "COSCO" εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στο μεγάλο αγώνα των λιμενεργατών».
Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λαμίας αναφέρει τα εξής:
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και την απεργία τους, στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της "COSCO" στο λιμάνι του Πειραιά, μαζί με το Σωματείο τους, ΕΝΕΔΕΠ, που προχώρησαν σε αυτή την απόφαση αφού η "COSCO" μαζί με τους εργολάβους της αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.
Η "COSCO" κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της, χωρίς να διασφαλίζει κρίσιμα ζητήματα όπως η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και η ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων παρότι την περίοδο 2007-2017 ο μονοπωλιακός όμιλος, σύμφωνα με τα ίδια του τα στοιχεία, καταγράφει αύξηση της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατά 195%! Ενώ μόνο στο Α’ εξάμηνο του 2018 πέτυχε αύξηση περίπου 30%! Αντίθετα, η εργοδοσία με τη στήριξη της κυβέρνησης φτιάχνει Σωματείο-σφραγίδα με διαδικασίες εξπρές για να υπονομεύσει τον αγώνα των εργαζομένων και αξιοποιεί μηχανισμούς τρομοκρατίας και λάσπης ενάντια στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.
Ό,τι κέρδισαν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες όλα αυτά τα χρόνια, το κατάφεραν μαζί με το Σωματείο τους και τη στήριξη και ταξική αλληλεγγύη των εργαζομένων από άλλους κλάδους.
Τώρα η εργατική τάξη να δώσει απάντηση στην πολυεθνική "COSCO" εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στο μεγάλο αγώνα των λιμενεργατών.
Στηρίζουμε την απεργία της Παρασκευής 7 Σεπτέμβρη. Κανένας εργάτης μόνος του.
Στηρίζουμε τα αιτήματα του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ που διεκδικεί:
Υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις. 6μελή πόστα λιμενεργατών. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Σύσταση Επιτροπών για την Υγεία και Ασφάλεια. Πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.