Αίτημα σύγκλησης συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου για ορισμό εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ


ΠΡΟΣ  ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ :

1.   ΚΟΡΕΤΖΕΛΟ ΑΝΔΡΕΑ
2.   ΓΚΙΩΝΗ ΑΓΓΕΛΟ
3.   ΘΑΝΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ
4.   ΑΝΔΡΙΤΣΟ ΓΕΩΡΓΙΟ
5.   ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗ ΧΡΗΣΤΟ
6.   ΚΑΡΑΜΕΡΗ ΔΗΜΗΤΡΗ
7.   ΚΑΖΑ  ΓΕΩΡΓΙΟ

Συνάδελφοι

Στις 21/09/2018 λήγει η θητεία του Δ.Σ του Σωματείου μας και με βάση το Καταστατικό μας αλλά  και των  Ν.1264/82 θα έπρεπε ήδη να είχαμε ορίσει ημερομηνία εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής όπου θα διεξάγει τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.

Το ΕΑΜ έγκαιρα έθιξε το θέμα σε προηγούμενες συνεδριάσεις του Δ.Σ και η απάντηση που λάβαμε ήταν πως «όλα θα γίνουν όπως ορίζει το Καταστατικό».

Σήμερα ο Μήνας έχει 16, αντικειμενικά, εντάξει απέναντι στα χρονοδιαγράμματα και τους όρους που ορίζει το Καταστατικό δεν μπορούμε να είμαστε. Με δικιά σας ευθηνή.

Το παραπάνω επιφορτίζεται με το γεγονός ότι την Τετάρτη 12/09/2018 ξεκίνησαν μετά από έτη οι διαπραγματεύσεις με την ΛΑΡΚΟ για την σύναψη Επ.Σ.Σ.Ε. και κατά την γνώμη μας την μάχη αυτή που αφορά συνολικά την ζωή των εργαζομένων μέσα και έξω από το εργοστάσιο δεν μπορούμε και δεν πρέπει να την δώσουμε ληξιπρόθεσμοι συνδικαλιστές.

Κατά την γνώμη μας.

·        Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις.
·        Για να είμαστε εντάξει ηθικά αλλά και νομικά,  θα πρέπει να συγκληθεί άμεσα, «χθες», το Δ.Σ   και να ορίσει ημερομηνία εκλογοαπολογιστικής ΓΣ πριν την Τετάρτη 26/9 που έχει οριστεί η επόμενη συνάντηση με την ΛΑΡΚΟ.
·        Στην Γ.Σ να εξουσιοδοτηθεί το υπάρχων Δ.Σ  από το Σώμα των Μελών να συνεχίσει  τις διαπραγματεύσεις μέχρι να αναλάβει την συνεχεία των διαπραγματεύσεων το νέο Δ.Σ που θα προκύψει από τις αρχαιρεσίες.
·        Το τι θα προτείνουμε ως εξουσιοδοτημένο απερχόμενο Δ.Σ στις διαπραγματεύσεις θα το αποφασίσει το Σώμα τις ΓΣ. (μιας και με δική σας εύθηνη, παρά τις προτάσεις μας, δεν προηγήθηκε Γ.Σ πριν τις διαπραγματεύσεις και το μόνο που έχει το Σωματείο στα χέρια του είναι λίγα αιτήματα από την συνέλευση του 2012 όπου η πλειοψηφία των σημερινών μελών τότε δεν ήταν μέλη στο Σωματείο, πολλά δεν εξεργαζόντουσαν καν στην ΛΑΡΚΟ).

Σε μια περίοδο όπου διαπραγματεύονται  οι όροι που θα εργαζόμαστε και πως θα ζήσουμε με τις οικογένειες μας από εδώ και πέρα, αντί να καλούμε του εργάτες ως Σωματείο σε καθημερινή βάση να ενημερώνονται και να τοποθετούνται, αναγκαζόμαστε να στείλουμε επιστολές για να συγκληθεί  το Δ.Σ.

Σας καλούμε να σεβαστείτε τις Δημοκρατικές διαδικασίες του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Για το Ε.Α.Μ
Τα εκλεγμένα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ
ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ετικέτες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.