Φθιώτιδα: Πλημμύρισε το εργοστάσιο Unipack Hellas - Τελευταία στιγμή απο...

Αριθμός πρωτ. 1007                                                                                                      6/9/2023

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Μετά τις φωτιές του καλοκαιριού, τις τεράστιες καταστροφές και θύματα σε όλη την Ελλάδα ήρθαν οι επικίνδυνες πλημμύρες με τις πρώτες βροχές του Φθινοπώρου. Μπροστά στην εξελισσόμενη κακοκαιρία αποδεικνύεται ξανά η επιλεκτική ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού και της κυβέρνησης που αφήνουν απροστάτευτο τον λαό και τους εργαζόμενους καθώς οι προτεραιότητες τους είναι άλλες και αφορούν τα κέρδη των ομίλων. Η κυβέρνηση μένει σε εξαγγελίες και διαβεβαιώσεις, σε ένα μήνυμα του 112, και όσο αφορά τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας με έργα και υποδομές ελλιπή και ανύπαρκτα.

Ήδη το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη στο Νομό μας, έχουμε προβλήματα και ζημιές, εργαζόμενοι να βρίσκονται μπροστά σε επικινδυνότητα. Στην Πελασγία, από τις πρωινές ώρες ο χείμαρρος πέρασε μέσα από μέρος των εγκαταστάσεων του εργοστασίου της UNIPAKHELLAS,  παρασύροντας φερτά υλικά, λάσπη, μπάζα, ακόμα και τα ΙΧ των εργαζομένων που ήταν παρκαρισμένα προκαλώντας ζημιές και εργαζόμενοι της βραδινής  βάρδιας εγκλωβίστηκαν για ένα χρονικό διάστημα στο εργοστάσιο. Ευτυχώς κανένας εργαζόμενος δεν τραυματίστηκε. Το σωματείο των εργαζομένων κάνει ενέργειες και παρεμβάσεις για να εξασφαλιστεί πρώτα και κύρια η ασφάλεια όλων των συναδέρφων.

Απαιτούμε από την εταιρεία:  1) Να ανασταλούν οι εργασίες σε όλα τα τμήματα και να εξασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση των εργαζομένων στα σπίτια τους, χωρίς να υπάρξει καμιά επίπτωση στον μισθό τους. 2) Αν συνεχιστεί το φαινόμενο, να παραμείνει κλειστό το εργοστάσιο για όσο χρειαστεί για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα καλούμε την πολιτεία να παρέμβει, για να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι που τα οχήματά τους υπέστησαν ζημιές.

Ενδέχεται η κακοκαιρία να συνεχιστεί και τα επόμενα 24ωρα. Καλούμε όλα τα σωματεία να είναι σε επαγρύπνηση για να παρέμβουν όπου χρειαστεί, για να εξασφαλιστούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για να μην κινδυνέψει κανένας εργαζόμενος. Κανείς εργαζόμενος να μην βρεθεί μόνος του απέναντι στην ασυδοσία των εργοδοτών που θα επιμένουν να εργαστούν χωρίς μέτρα ασφαλείας, είτε αναγκάζουν τον εργαζόμενο να βρεθεί στην εργασία παρόλο που η μετακίνηση του προς αυτή μπορεί να είναι επικίνδυνη. Γιατί μπορεί να στέλνει μήνυμα το 112 “μείνε στο σπίτι”, αλλά ο εργοδότης λέει “έλα στη δουλειά, αλλιώς χάνεις το μεροκάματο”. Επικοινωνούμε για οποιοδήποτε πρόβλημα με το σωματείο μας ή με το ΕΚ Λαμίας.

Το εργατικό κέντρο Λαμίας  θα συνεχίσει να παλεύει για να παρθούν από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς όλα τα αναγκαία και απαραίτητα αντιπλημμυρικά μέτρα με έργα και υποδομές.

Απαιτούμε άμεσα μέτρα όπως:

·           Να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στη μετακίνησή τους.

·           Να σταματάνε οι εργασίες όπου είναι απαραίτητο (οικοδομές, ντελίβερι, σε εξωτερικές εργασίες κλπ), χωρίς επίπτωση στον μισθό

·           Να αποζημιωθούν στο 100% οι πληγέντες
[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.