Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Καλούμε τους εργαζόμενους του Νομού μας να δώσουμε μαζί αγωνιστικό παρόν.

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ                                 

ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                     

ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Αριθμός εγγραφής στο βιβλίο επαγγελματικών σωματείων 288/36 

email: soemid.ft@gmail.com

ΛΑΜΙΑ – ΛΕΩΣΘΕΝΟΥΣ 9 – 1ος Όροφος 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ- ergatikokentrolamias.blogspot.com

Τ.Κ.: 35100

Τηλ.: 6986203733 - 6982980055


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, 

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ εδώ και 2 χρόνια δίνουν ένα δύσκολο αγώνα κόντρα σε κάθε εχθρικό σχέδιο της κυβέρνησης για τη λειτουργίας του εργοστασίου και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.  Μέχρι τώρα οι μάχες που έχουν δώσει είναι νικηφόρες. 

Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης; Είτε να κλείσει το εργοστάσιο και να πουλήσει ένα-ένα τα φιλέτα σε ιδιώτες μεγαλοεπενδυτές, είτε να απολύσει όλους τους εργαζομένους και ύστερα να πουλήσει το εργοστάσιο, ώστε ο νέος επενδυτής που θα το πάρει να είναι απαλλαγμένος από τα όποια δικαιώματα έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι. Όποιο σενάριο και να κυριαρχήσει από αυτά, το μόνο σίγουρο είναι ότι χαμένοι θα είναι το σύνολο των εργαζομένων.

Πλέον ο αγώνας τους βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο. Η στήριξη και η αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα τους είναι αναγκαία για να τους δώσουμε θάρρος και δύναμη ώστε να συνεχίσουν να αγωνίζονται.

Τα παραδείγματα των νικηφόρων αγώνων των εργαζομένων της e-food και της COSCO, οι νικηφόροι αγώνες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ τα προηγούμενα δύο χρόνια που κατάφεραν να κρατήσουν ανοιχτό το εργοστάσιο και να μην κλείσει, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος, να μην περάσει η μείωση στους μισθούς τους, όλα αυτά μαρτυρούν πως οι οργανωμένοι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα. Κοινό στοιχείο όλων αυτών των αγώνων ήταν η πλατιά στήριξη που υπήρχε από τους υπόλοιπους εργαζομένους και τα συνδικάτα και η τεράστια αλληλεγγύη που εκφράστηκε.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ που παλεύουν ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί η ΛΑΡΚΟ ενιαία με όλες τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα τους. Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει να τους πετάξει έξω από την εργασία τους και να παραδώσει τη ΛΑΡΚΟ στα επιχειρηματικά συμφέροντα, χωρίς τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Νομού μας να δώσουμε μαζί αγωνιστικό παρόν. Να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την 24ωρη πανλαρκική απεργία και το Συλλαλητήριο που θα γίνει στο Σύνταγμα μπροστά στο Υπουργείο Οικονομικών το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 στις 11:00 π.μ.

Θα αναχωρήσουν Λεωφορεία από τη Λαμία για την Αθήνα το ΣΑΒΒΑΤΟ 13/11 και ώρα   7:00 π.μ. από το δημοτικό πάρκινγκ στην οδό Στουρνάρα (Τσαλτάκη). Για κλείσιμο θέσεων, επικοινωνήστε στο 6986203733. 

Το Δ.Σ.



[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.