Για το κρούσμα κορονοϊού σε εργαζόμενη μεγάλου εργοστασίου στην περιοχή της Λοκρίδας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού σε εργαζόμενη μεγάλου εργοστασίου  στην περιοχή της Λοκρίδας, έρχεται να αναδείξει, ότι οι εργαζόμενοι σε χώρους που επικρατούν συνθήκες συνωστισμού και συγχρωτισμού, είναι επικίνδυνα εκτεθειμένοι απέναντι στον ιό και τη διασπορά του.
Έρχεται να αναδείξει ξεκάθαρα, ότι η αυστηρότητα της κυβέρνησης στην τήρηση των μέτρων περιορισμού των συναθροίσεων, με την συναίνεση της πλειοψηφίας των κομμάτων της Βουλής, εξαντλείται απέναντι σε συνταξιούχους που περιμένουν στην ουρά των τραπεζών για να πάρουν τις πενιχρές τους συντάξεις. Ότι βασική της επιδίωξη, είναι η αξιοποίηση των περιοριστικών μέτρων για το περαιτέρω χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Έρχεται να αναδείξει ξεκάθαρα, ότι η κυβέρνηση, δεν έχει καμία πρόθεση να συγκρουστεί με τους βιομήχανους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες και να επιβάλει μέτρα προστασίας και υγιεινής σε χώρους δουλειάς που συνυπάρχουν και συνωστίζονται δεκάδες εργαζόμενοι.
Αντίθετα με μια σειρά αντεργατικές διατάξεις σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ανάβει το πράσινο φως στην εργοδοσία για απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, μείωση μισθών. Αφήνει τους εργαζόμενους δίπλα απροστάτευτους. Και απέναντι στον κορονοϊό και απέναντι στην εκμετάλλευση των εργοδοτών.
Ως Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας Απαιτούμε:
     Να γίνει άμεσα έλεγχος στο σύνολο των εργαζομένων και όχι μόνο στα άτομα που δούλευαν στην ίδια μηχανή με την εργαζόμενη που βρέθηκε θετική.
     Να γίνει προσεκτική απολύμανση στο σύνολο των εγκαταστάσεων τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.
     Να καθιερωθεί σύστημα θερμομέτρησης των εργαζομένων κάθε βάρδιας στην πύλη. Να παρέχονται σε επάρκεια είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής.
     Να δοθεί άδεια ειδικού σκοπού σε όλους εργαζόμενους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, σε εργαζόμενους που φροντίζουν παιδιά και ηλικιωμένους.
      Να ληφθούν μέτρα αποφυγής συνωστισμού κατά τη διάρκεια της παραγωγής, χωρίς αρνητική μεταβολή στις συμβάσεις και στις αποδοχές των εργαζομένων.
   Επίσης:
      Να χαρακτηριστούν άκυρες όλες οι απολύσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, καθώς και οι αρνητικές μεταβολές συμβάσεων.
      Να επιταχθούν οι ΜΕΘ και τα εργαστήρια των ιδιωτικών κλινικών και να ενταχθούν στο κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
     Να προσληφθεί άμεσα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλα τα Νοσοκομεία και τις πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας, τόσο στη Φθιώτιδα όσο και σε ολόκληρη τη χώρα.
      Να αποσυρθούν οι διατάξεις της ΠΝΠ που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, όπως η επίταξη απεργών.
Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.