ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.


Μην χάσει κανείς το μεγάλο πάρτι, το μεγάλο τσίρκο.
Από ότι φαίνεται τα μασκαραλίκια της εργοδοσίας, της Κυβέρνησης, των αστικών Κομμάτων και των κολλητών τους, του Κυβερνητικού Εργοδοτικού Συνδικαλισμού, έχουν ως αποτέλεσμα να τραβήξουν οι γιορτινές μέρες των αποκριών μία εβδομάδα επιπλέον και με αποκορύφωμα των εκδηλώσεών τους, το 37ο  συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα 14 -15 και 16/3/2019.

Κεντρικά πρόσωπα του καρναβαλιού τους είναι οι «Καραγεωργόπουλοι» ,οι «Παναγωπουλέοι», οι «Καρανίκηδες», οι «προοδευτικοί Τσίπρηδες», οι «μαϊμούδες» αντιπρόσωποι, οι μπράβοι και δυνάμεις καταστολής προστάτες τους.

Συνάδελφοι. Είναι κρίμα να χάσετε τέτοιο θέαμα, έχουν κάνει τόσες πρόβες, τόσες προσπάθειες.
Αυτό που ζούμε είναι το αποτέλεσμα και η συνέχεια του αντιεργατικού, αντισυνδικαλιστικού νόμου (περιορισμό στις απεργίες) που ψήφισε, ως άξιος συνεχιστής των προηγούμενων και κατά εντολή των εργοδοτών και της Ε.Ε, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2018 και οι εργατοπατέρες το έκαναν «γαργάρα» σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα.

Το προηγούμενο διάστημα στο Νομό μας, οι εργοδότες και τα συνεταιράκια τους στο κίνημα της εργατικής τάξης, με τις πλάτες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και  μέσα από την διάλυση του Εργ. Κέντρου Φθιώτιδας μας δίδαξαν πως να διαλύεις Εργατικά Κέντρα, πώς να αλλάζεις ΑΦΜ  για να γλιτώνεις πρόστιμο 1.000.000 ευρώ και πώς να ξανά «πραγματοποιείς»  σεμινάρια που γεννούν την διαφθορά  και χειραφετούν τους εργαζομένους  στα συμφέροντα των εργοδοτών.

Μας δίδαξαν πώς απορρίπτει  η ΓΣΕΕ τις πραγματικές και μόνες συνδικαλιστικές δυνάμεις που γνωρίζουν οι εργαζόμενοι της Λαμίας και της Φθιώτιδας συνολικά, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας (ΕΚΛ). Τις δυνάμεις αυτές που βγάζουν ανακοινώσεις, που είναι μπροστά στον αγώνα των εργαζομένων στις εργολαβίες  της ΛΑΡΚΟ,  που ήταν μπροστά στους αγώνες των εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, τη κατάργηση της  απεργίας, που ήταν μπροστά στον αγώνα των εργαζομένων στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ελλάδας, που αυτό το διάστημα έχουν πάρει στις πλάτες τους  τον αγώνα των εργαζομένων στην ΦΕΡΟ κ.α. Τις δυνάμεις που πραγματοποίησαν το Συνέδριο τους, εφόσον πραγματοποίησαν ανοιχτά στην εργατική τάξη της Φθιώτιδας εκλογές στα Σωματεία τους. Χωρίς κανένα πρόσχημα, λέγοντας με θράσος και ζητώντας ανταλλαγή, ότι «για να γράψουν το Ε.Κ.Λ στην ΓΣΕΕ το ΠΑΜΕ πρέπει να σταματήσει να παρεμβαίνει στις νοθείες»,  οι εργατοπατέρες δεν  γράφουν στα Μητρώα Μελών της ΓΣΕΕ το ΕΚΛ.

Μας δίδαξαν πώς να δημιουργείς Ε.Κ μέσα σε μια νύχτα. Όπως δημιούργησαν το Εργατικό Κέντρο Περιφερικών Ενοτήτων Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ), χωρίς Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων μελών, χωρίς να έχουν γνώση ακόμη και ολόκληρα Διοικητικά Συμβούλια  των Σωματείων που φαίνονται ως ιδρυτικά μέλη.

Μας δίδαξαν πως να πραγματοποιείς νόθα  «συνέδρια» και να βγάζεις  αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ,  με αντιπροσώπους που είναι εκλεγμένοι από  τους εργαζόμενους (όχι όλοι, οι πιο πολλοί εκλέγονται χωρίς να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι που φαίνονται ψηφίσαντες, με πλαστογραφία)  για το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας  που είχε έτος ιδρύσεως 1944 και το οποίο στις 06/11/2016 το διέλυσαν. Με τους ίδιους αντιπροσώπους, χωρίς να πραγματοποιηθούν εκλογές στα σωματεία, έκαναν «συνέδριο» του ΕΚΠΕΦ που έχει έτος ιδρύσεως το 2017 και έβγαλαν 3 αντιπροσώπους στην ΓΣΕΕ.

Στον κλάδο μας πανελλαδικά, το Προεδρείο  της ΠΟΕΜ μας δίδαξε πώς τους μαρμαράδες τους βαφτίζεις μεταλλεργάτες αντιπρόσωπους. Πώς ανύπαρκτα σωματεία, όπως πχ το Μετάλλου της Πτολεμαΐδας στέλνουνε αντιπροσώπους στα συνέδρια της ΠΟΕΜ. Πώς, με ένα γάμο μεταξύ ΠΑΣΚΕ  -  ΔΑΚΕ απορρίπτεις και πετάς έξω από την Εκτελεστική Επιτροπή του Δ.Σ  τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ,  τη δεύτερη για ένα ψήφο και κάτω από αυτές τις νοθείες δύναμη και πρώτη αντικειμενικά στους συνδικαλισμένους μεταλλεργάτες.

Μας δίδαξαν πως μια από τις μεγαλύτερες Ομοσπονδίες σε ένα κλάδο στρατηγικής σημασίας, την αξιοποιείς με εντολές των εργοδοτών και της Κυβέρνησης  ως «αμορτισέρ» της αγανάκτησης των εργατών.

Αυτό το διάστημα μέσα από τις ανακοινώσεις του προεδρείου της ΠΟΕΜ, παρακολουθούμε πώς μία ομάδα φιλοεργοδοτικών συνδικαλιστών, ξεκομμένοι από τους εργάτες, που με εντολές όπου έχουν πάρει από τα φιλαράκια τους, επιδιώκουν να σπιλώσουν το καμάρι των μεταλλεργατών σε όλη τη χώρα. Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής. Επιδιώκουν να σπιλώσουν το μοναδικό Σωματείο στη χώρα, που στον κλάδο μας μπήκε 1ο μπροστά  στην πάλη για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και κέρδισε μέσα από έναν 9μηνο αγώνα  την υπογραφή της με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους. Μπήκε μπροστά για τους ανέργους Μεταλλεργάτες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επιδιώκουν να σπιλώσουν το Συνδικάτο που με την δράση του και τους αγώνες, μαζί με άλλα ταξικά σωματεία από άλλους κλάδους,  είναι φάρος προσανατολισμού  για όλη την εργατική τάξη.

Συνάδελφοι πιστέψτε μας. Σας λέμε, στο σύνολο τους είναι απίθανοι, έχουν πολύ γέλιο.
Στο σύνολό τους οι μασκαράδες  εργατοπατέρες μας δίδαξαν πως με την βοήθεια της Κυβέρνησης και του Κεφαλαίου φέρνουν στα συνέδρια τα ΜΑΤ (Κατερίνη), την ασφάλεια (Θεσσαλονίκη), εταιρείες  security και μπράβους της νύχτας (ΟΙΥΕ) κ.α.  Πως προσπαθούν να επιβάλουν στις γραμμές της εργατικής τάξης ανθρώπους της εργοδοσίας, ακόμη και την ίδια την εργοδοσία με φυσικό πρόσωπο.

Το αποκορύφωμα που παρακολουθούμε όλοι μας είναι το συνέδριο παρωδία της ΟΙΥΕ.  400 διευθυντές μεγάλων επιχειρήσεων, μέσα σε αυτούς κάποιοι  είναι οι ίδιοι  εργοδότες μεγάλων Α.Ε. Ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ και υπεύθυνος του γραφείου τύπου της ΓΣΕΕ Καραγεωργοπουλος, είναι παράλληλα και ιδιοκτήτης ΑΕ.

Ενώ οι εργαζόμενοι πέταξαν έξω από το χώρο του συνεδρίου εργοδότες, διευθυντές και 90 μπράβους, αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι εργατοπατέρες να ακυρώσουν το συνέδριο. Ο Καραγεωργόπουλος σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες των Καζίνο και με την προστασία της αστυνομίας και μπράβων διοργάνωσε στο Λουτράκι συνέδριο άλλης  Ομοσπονδίας για να βγει αντιπρόσωπος στην ΓΣΕΕ.

Παράλληλα έχει οριστεί επαναληπτικό συνέδριο της ΟΙΥΕ για την ερχόμενη Τετάρτη, χωρίς να ξέρουν οι πραγματικοί εργαζόμενοι αντιπρόσωποι που ακριβώς στην Αθήνα αλλά οι μαϊμούδες να έχουν κλείσει (που να βρίσκουν τα λεφτά άραγε) δωμάτια πολυτελείας σε μεγαλοξενοδοχείο.

Μετά από όλα αυτά που αναφέρουμε παραπάνω που είναι στην κυριολεξία λίγα από  την σαπίλα τους, κλείνουμε με ένα μήνυμα χιούμορ αλλά και έναν όρκο.
Το πρώτο είναι ότι ο Κομουνιστής  Δήμαρχος Πατρών Κ. Πελετιδης, μπορεί να έκανε πολλά για τα λαϊκά στρώματα, μπορεί να στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους και στο λαό της Πάτρας, όμως πρέπει να παραδεχτεί πως φέτος το Καρναβάλι δεν έχει κέντρο την Πάτρα. Έχει την Καλαμάτα το επόμενο Σαββατοκύριακο και το  37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Το δεύτερο, ο όρκος μας είναι πως θα δώσουμε την μάχη να μην πάρουν μέρος στο συνέδριο καραμπινάτες μαϊμούδες αντιπρόσωποι που κατήγγειλε η ΔΑΣ στην ΓΣΕΕ.  Για να πάρουν  μέρος στο συνέδριο  οι μαϊμούδες,  θα πρέπει να περάσουν από πάνω μας. Στην κυριολεξία.

Καλούμε τους εργαζόμενους να παρακολουθήσουν από κοντά τις εξελίξεις στην Καλαμάτα, να μπαίνουν στην ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ και να ενημερώνονται, να είναι παρών οι ίδιοι. Η σύγκρουση που γίνετε δεν είναι για την καρέκλα όπως υπερασπίζονται εντολοδόχοι δημοσιογράφοι και αστικά ΜΜΕ τύπου «Πετρόπουλων» και ΑΥΓΗΣ. Είναι για να έχουμε σωματεία εργατών και όχι των εργοδοτών. Θα συνεχίσουμε μέχρι να πετάξουμε από το σβέρκο μας και τον τελευταίο εργατοπατέρα.

Ένα στιχάκι για τους εργατοπατέρες: Σαν πάτε στην Καλαμάτα και έρθετε  με το καλό, φέρτε μας μία μπανάνα (που μπορείτε και είναι σύμβολο σας) αντί για ΣΣΕ και  Βασικό Μισθό (που ούτε θέλετε, ούτε και μπορείτε).

Σωματεία εργατών και όχι των εργοδοτών.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.