Συνεχίζουμε - Δεν σταματάμε - Οι εργαζόμενοι να ξεμπερδεύουν με το φόβο και τις αυταπάτες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δυναμική απάντηση στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα που υπερθεματίζουν σε διατάξεις όπως ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία, έστειλαν δεκάδες εργαζόμενοι της Φθιώτιδας που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, το απόγευμα της Παρασκευής.

 Παρά τη δυνατή βροχή, που ανάγκασε να διεξαχθεί η κεντρική ομιλία του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, Αλέξη Αλεξόπουλου, σε στεγασμένο χώρο του Εργατικού Κέντρου, δεκάδες εργαζόμενοι, έστειλαν μήνυμα αγωνιστικότητας και ταξικής πάλης στην κυβέρνηση και προς κάθε κατεύθυνση.

 Με κεντρικό σύνθημα: "Κάτω τα ξερά σας από το δικαίωμα στην απεργία ", ο πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λαμίας, Αλέξης Αλεξόπουλος, αναφέρθηκε στο αντιεργατικό και αντιλαϊκό περιεχόμενο του νέου πολυνομοσχεδίου που έρχεται να "τσακίσει" περαιτέρω τον εργαζόμενο λαό και τις λαϊκές οικογένειες, τονίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που έρχεται να ικανοποιήσει διαχρονικά αιτήματα της μεγαλοεργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων, όπως ο περιορισμός του δικαιώματος απεργίας.

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της ομιλίας καταγγέλθηκε ο ρόλος του εργατικού κέντρου περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας, που ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ και η διοίκηση του οποίου ακολουθώντας τη λογική της "ξεπουλημένης" ηγεσίας της Γ.Σ.Ε.Ε., αρνήθηκε να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις , "βάζοντας πλάτη" σε κυβέρνηση και εργοδοσία.

Η απεργιακή συγκέντρωση του εργατικού κέντρου Λαμίας ολοκληρώθηκε με πορεία στο κέντρο της πόλης και κάτω από συνεχιζόμενη βροχόπτωση.

Το πρωί
Στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, βρέθηκε το πρωί αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, στο πλαίσιο των απεργιακών δράσεων που έχουν προγραμματιστεί για τη σημερινή μέρα.

 Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης καταγγέλθηκε η στάση του επιχειρησιακού σωματείου της ΛΑΡΚΟ, την πλειοψηφία του οποίου ελέγχει η ΔΑΚΕ , που αρνήθηκε να πάρει απόφαση συμμετοχής στην 24ωρη απεργία. Μια στάση που είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τον "νόθο" εργατικό κέντρο περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας και την "ξεπουλημένη" ηγεσία της ΓΣΕΕ και επιβεβαιώνει το ρόλο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

 Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου της ΛΑΡΚΟ, όχι μόνο αρνήθηκε να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο και τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία , αλλά παράλληλα αρνήθηκε να συζητήσει ακόμη και τις ομαδικές απολύσεις πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα η διοίκηση της εταιρείας.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λαμίας χαιρετίζει τους απεργούς που αψήφησαν τις πιέσεις και την οξυμένη εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, που προσπέρασαν τη συνειδητή απεργοσπασία των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και συμμετείχαν στις απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στο κυβερνητικό πολυνομοσχέδιο που βρίσκεται από σήμερα για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.
Συνεχίζουμε! Δε σταματάμε εδώ!
Τη Δευτέρα 15/1 μέρα ψήφισης των μέτρων, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε νέα συγκέντρωση στις 6.30μμ στην Πλατεία Πάρκου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ








[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.